Klik hier om te zoek op de website

archief
[klik voor een uitvergroting]
Dat is het voordeel van een eenlingetje over de vloer - ze kan lekker op schoot ook terwijl je andere dingen doet.
[klik voor een uitvergroting]
Ze is zo parmantig. Ik zal aan mijn webmaster vragen om een topic over haar te openen.
[klik voor een uitvergroting]
Vrijdag 10 december
We zijn helemaal in de gloria. Niet vanwege de aanstaande feestdagen maar omdat we een heel goed adresje voor Beerke hebben gevonden. Huibert was al zo ver dat hij eigenlijk geen afstand meer van hem wilde doen maar ik hoopte nog op een adresje met een of meer andere katten bij mensen die hun katten niet los laten lopen. Als ik dat voor Beerke had gewild was hij al tig keren besproken geweest. Deze mensen hebben zich ooit ontfermd over een in België op straat gezette Abessijnse poes en er kwam heel wat voor kijken om dit meiske weer haar gezondheid en vertrouwen in mens en dier terug te geven. Ze is tot haar overlijden een prima 'tante' voor de twee kittens van Juultje die er later bij gekomen zijn, geweest. Helemaal geweldig is het dat Beerke niet als enig kitten bij deze twee wat oudere katten komt maar dat de kleine Emir waar hij zo goed als onafscheidelijk van is, ook meekomt. Als fokker kan je je niets beters wensen.
En nog meer goed nieuws - Shabanou is uit logeren met de bedoeling zwanger weer thuis te komen. Gisteravond om tien voor zeven is ze gedekt door de prachtige Tamaran. Hij is de zoon van Nieckje en Maverick en Shabanou heeft vorig jaar ook een nestje van hem gehad. Die kittens waren zo geweldig dat we er graag meer van willen zien. Toen waren het alleen katers en we hopen nu zo op een klein zwartzilver poesje voor onszelf!
Voor een stukje voor in het Raskanblad over fotografie wilde ik per se de foto van Polly die door Imre van Eijl is gemaakt pimpen met een kerstmutsje. Nu doe ik zoiets niet vaak maar de foto van Huibert ter gelegenheid van zijn pensionering had ik toen heel simpel van een paar gekkigheidjes voorzien via Hyves. Dat lukte nu dus voor geen meter. Maar de volhouder wint. Het is me gelukt.
De kleine Fancy houdt me wel van de straat. Als ik even niet oplet, gaat haar moeder met haar aan de wandel en af en toe is het levensgevaarlijk. Anches haalt de vreemdste toeren uit en dat terwijl ze anders zo´n toegewijde moeder is. Haar instincten raken vast in de war doordat het nestgevoel nu ontbreekt. Ik heb al twee keer met een flesje kittenmelk klaar gestaan maar dan ging ze wel weer goed voor de kleine zorgen. En leuk dat die kleine is! Zo´n lekker bijdehandje. Omdat ze geen nestgenootjes heeft, doe ik er alles aan om haar een behaaglijk warm nestje te geven voor die tijden dat haar moeder er niet bij is. En dat is goed gelukt. Een klein knaagdierenmandje met links en rechts een warmteplaatje en dat allemaal achterin een afgedekte kraammand. De lichtste aanraking is al genoeg voor haar om heerlijk te gaan kroelen. Wat zal ze een schattige schoonheid worden. Ik kreeg onlangs een foto van haar grote zus; de combinatie Jack x Anches is net zo'n supercombinatie als die van Tamaran en Shabanou.
 

 

[klik voor een uitvergroting]
Polly hoefde het mutsje zelf niet te dragen. Digitaal ging wel zo makkelijk.
[klik voor een uitvergroting]
Fancy Free heeft zo toch een lekker behaaglijk nestje.
[klik voor een uitvergroting]
Linda´s mooie Chanientje en Fancy´s grote zus.
[klik voor een uitvergroting]
Zagato is inmiddels helemaal een echte dekkater. Hij kan echt niet meer rondlopen zonder een broekje aan en stínken dat hij doet, onze lieve knul.
Maandag 6 december

Sorry voor iedereen die steeds hier even kijkt of er nieuws is. Dat is er zeker maar er is alleen weinig tijd om dit op te schrijven. Foto´s worden er wel tussen de bedrijven door gemaakt dus de beste krijgen t.z.t. in de bijpassende topics een plekje.

Het grootste nieuws nu is wel dat het heel erg goed met de kleine meid gaat; het kitten dat we totaal niet gepland hadden. Ik was vandaag bezig met een stuk over de historie van de Abessijn en laat nu de moeder van de eerst geregistreerde zilver Abessijn ooit, Fancy Free heten. Ik had al iets als Fairy of Fancy in mijn hoofd. Deze voor ons ras zo belangrijke poes uit ca. 1880 vernoemen we graag. Deze foto maakte ik vanmiddag van de kleine meid met haar supermoeder. Ik moet alleen Anches er af en toe aan herinneren dat ze nog een kleintje heeft maar ze groeit als kool dus Anches zorgt er dus echt goed genoeg voor. Gisteren was ze twee weken oud en meer dan 300 gram zwaar. De andere kittens gaan ook prima. Beerke leert de twee 'kleintjes' van Tresca alle kneepjes van het betere kattenspeelwerk. Beerke is al weer vijf maanden oud geworden en we gaan geen nieuwe actie ondernemen om voor hem het juiste adresje te vinden. Dan heeft het zo moeten zijn dat de mooiste van het nest hier blijft (en een showcastraatje wordt). De twee kleintjes van Tresca kunnen gelukkig niet lezen want dan zouden ze beledigd zijn dat ik ze zo noem. Ze namelijk helemaal geen kleintjes: tien weken oud en meer dan goed op gewicht. Het poesje Anya lijkt klein maar dat komt omdat haar broer XXL is. Ze hebben het allemaal in zich op stoere katten te worden want hun ouders zijn ook geen kleintjes.

Met Eesz hebben we een grote schrik gehad. Ik was vergeten een aangebroken verpakking bevroren lamshartjes terug in de vriezer te doen en toen we eventjes weg waren, heeft zij ze opgegeten. We weten hoe zij hele ontdooide hartjes eet - die slikt ze heel door!!! en is knap pijnlijk voor haar slokdarm en om over de rest maar te zwijgen. Maar die benauwdheid van toen was door één zacht soepel hartje. Nu zijn het er drie of vier en hard bevroren. Tot onze verbazing is er niets aan haar te merken. Nu maar afwachten hoe haar maag en darmen dit gaan oplossen... en dat bij een hond die kortgeleden nog ernstige diarree heeft gehad.

[klik voor een uitvergroting]
Supermoeder Anches met haar schattige Fancy.
[klik voor een uitvergroting]
Emir en Enya een tikje onder de indruk van de druktemakende honden.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  [51]