Klik hier om te zoek op de website

archief
Dinsdag 22 maart

Eigenlijk had ik Pici i.p.v. Polly moeten meenemen naar de hondencursus ter gelegenheid van haar veertiende verjaardag want honden ervaren dit als een uitstapje, een feestje en gelijk hebben ze; de eigenaren zijn op les! Getrakteerd werd er ook want dit was de laatste les van deze cursus en zaterdag is het examen. Thuis heb ik ook getrakteerd: ik had nog heel wat stukjes half gedroogde kip over en dat wil ik niet al te lang bewaren. Ik had altijd drie dankbare afnemers. Het is heerlijk weer vandaag. Wat een verschil met de meeste andere lessen van deze cursus. Het was me meer dan eens echt veel te koud en nu kon mijn jas zelfs - eventjes - uit. Ik zit nu te aarzelen over welke wandeling voor straks voor Pici het meest leuk is. Strand trekt enorm, bos is ook heerlijk, windstil dus nog behaaglijker. Ik denk dat Pici zich het prettigst bij de Veerplas voelt. Daar kent ze ieder pad en bijna iedere boom en struik. Na zoveel jaren is dit geen wonder. In haar jonge jaren ging ik zelfs met haar naast de fiets naar dit natuurgebiedje. In de hondenkar achter de fiets was een ramp. Ze voelde zich daar niet prettig in en liet dat iedereen luid en duidelijk weten. In het begin ging het naast de fiets ook niet perfect en wilde ze vaak te ver vooruit waardoor ze onder het voorwiel kon komen. Sinds ze dat ook echt kwam, één keer, had ik op slag een superbraaf hondje dat perfect naast de fiets liep. We fietsen nog steeds maar niet verder dan 500 meter heen naar het milieupleintje en 500 meter terug.
Het is nu echt voorjaar en de sportgroepjes van de Kynologenclub beginnen weer. Andere jaren gingen Pici en Eeszje met Huibert om de week naar recreatieve/veteranen behendigheid maar voor dit jaar overweegt Huibert om Eeszje thuis te laten. Ze is dan wel erg goed hersteld van die botsing met een Labrador, de schade aan haar blaas en de incontinentie lijken helemaal over, maar ze sleept nog wel een beetje met een achterpoot. Misschien dat ik het weer eens met Pici ga proberen (zij loopt alleen veel harder dan ik) en dan kan Huibert een deel van de training met Eeszje bezig zijn. Zo groot en oud (ook bijna twaalf) als ze is, geniet ze met volle teugen wanneer ze opdrachtjes mag uitvoeren.
 

[klik voor een uitvergroting]
Op deze foto was Pici al twaalf jaar.
[klik voor een uitvergroting]
Wij saampjes. Pici mag dan wel voor anderen niet zo leuk zijn maar voor mij is ze ´mijn leuke hondje´!
Maandag 21 maart

Nog een update van cattery Silfescian. Druk, druk deze week. En dan komt er vanavond misschien ook nog een voorproefje van de fotoshoot hier door Kelly.

Vanuit het verre Spanje ontving ik een emailtje van Mieke dat haar Buddy vandaag zijn twintigste verjaardag aan het vieren is. Die heerlijke Buddy! Hij is een zoon van Oentje en Valentijn. Helaas kan ik zijn foto´s die ik eerder van hem gemaakt heb niet meer vinden maar deze foto geeft ook goed aan hoe avontuurlijk zijn leven is. Kattengedragsdeskundigen hameren er altijd zo op dat stress zo verkeerd voor katten is, dat veranderingen slecht voor ze zijn. Mee op vakantie of een verbouwing is bijvoorbeeld al een straf voor dieren. Niet voor die van ons! Buddy reist ca. vier keer per jaar van en naar Spanje. Helaas mag er maar eentje mee met het vrouwtje in de cabine maar omdat hij de meest broze van het stel is mag hij bij het vrouwtje en moet de arme Evita in het vrachtruim. Ik denk dat Mieke meer stress hiervan heeft als beide katten samen.

Voor de liefhebbers, mijn blog van vanavond voor Uwhondenkat over luchtjes: http://www.uwhondenkat.nl/katten/kattenweblogs.php?item=216 

[klik voor een uitvergroting]
De watersportkatten Buddy en Evita. Dat Buddy geen angst voor water heeft, werd al duidelijk de eerste avond dat hij bij Mieke woonde: toen zij in bad zat en hij gezelschap nodig had, sprong hij op haar knieën die boven het water uitstaken. Dit leverde mij de volgende dag het droge commentaar op `Ik dacht dat je me een kat had verkocht en geen zeehond!´
De eerste foto´s van de fotoshoot.
[klik voor een uitvergroting]
Ons Polleke
[klik voor een uitvergroting]
Zagato
[klik voor een uitvergroting]
En de kits; Georgie, Bandit en Gidget.
Zondag 20 maart 2011

Dubbel goed nieuws vandaag: Zagato is weer vader geworden en deze keer van een prachtig nestje van vijf kittens bij Rosabella. Er komt nog één poesje voor hem voor een dekking en dan wordt hij gecastreerd of krijgt hij een suprelorinstaafje. Bij dat laatste spelen zijn hormonen wel een aantal weken flink op en dit is niet altijd in makkelijke banen te leiden. Met Jack viel het reuze mee. Het zou wel heel erg fijn zijn als Zagato later nog eens een herkansing krijgt om nakomelingen te verwekken nadat we hebben kunnen zien hoe zijn eerste nakomelingen zich ontwikkeld hebben.

Het andere nieuws is over de show van vandaag. Zowel Nieckje als Maverick werden zodanig gewaardeerd dat zij genomineerd werden voor de Best-in-Show. Tresca kreeg ondanks dat haar kleur danig is afgenomen - ik noem haar nu Blondie - een mooie beoordeling. Alleen werd ze onderweg naar de nominering erg onrustig en ik vond het belangrijker dat zij zich prettig voelde dan om in aanmerking te kunnen komen voor een nominering en evt. een Best-in-Show. Ik heb haar dus teruggetrokken van deze verkiezing en de keurmeester deed er niet moeilijk over. Ik heb niet kunnen achterhalen waarom zij opeens zo onrustig werd. Even later was haar gedrag weer vrij normaal maar in de auto terug naar huis hadden we koorzang.

Hiernaast één van de foto´s die Elles Schellevis op de vorige show in Schiedam heeft gemaakt. Daar zitten zulke leuke foto´s van Jack, Nieckje en Maverick tussen dat ik die in hun topics ga zetten. Morgen is de fotosessie met Kelly. Spannend, nog meer mooie foto's!

[klik voor een uitvergroting]
Rosabella met haar vijf kittens van Zagato.
[klik voor een uitvergroting]
Deze foto is van een andere show een half jaar geleden.
Zaterdagavond 19 maart 2011

Alles is klaar voor de kattenshow morgen in Schiedam. We nemen Tresca, Maverick en Nieckje mee. Omdat we kittens hebben en ook Polly niet al te lang alleen thuis willen laten, gaat Huibert tussentijds naar huis. Voor mij een prettig idee en als ik hulp nodig heb bij de keuringen kan ik vast een beroep doen op het vrouwtje van de verrukkelijke Fancy Free. Ik vind het zo leuk dat ik haar morgen terugzie. Wat zal ze gegroeid zijn!

Wie er ook goed groeien zijn de kittens van Shabanou. Ze eten al heel goed en hebben hun eerste ontworming achter de kiesjes. En fotogeniek dat ze zijn! De oh´en ah´s zijn niet van de lucht en ik maak doorlopend foto´s. Daar een keuze uit maken, valt niet mee. Het nieuwe klimmeubeltje dat ik van de week voor ze heb meegenomen is ook een groot succes. Zilvertjes kleuren erg goed bij donkerblauw en het hangmandje wordt erg veel gebruikt.

Polly is een druk bezet dametje. Niet alleen al die kittens in huis om op te letten maar ze gaat nu zelfs naar twee hondencursussen per week. Tijdelijk want de A-curcus is nog niet afgelopen (volgende week zaterdag examen) en we zijn gisteren al begonnen met Ralley-O. Dit laatste zou wel eens de meest ideale hondenactiviteit voor mij met Polly kunnen zijn. Behendigheid met al dat rennen, is niet zo geschikt voor mij vanwege mijn minder goede hartfunctie. Bij Ralley-O kan je je eigen tempo bepalen en er wordt niet gerend. Aan Polly's renbehoefte wordt op andere manieren voldaan. Als ze oud genoeg is, waarschijnlijk na de zomer, gaat Huibert met haar behendigheid doen. Ik ben begonnen met de 'fietstraining' met Polly. Eerst heb ik haar een aantal keren laten wennen aan het naast de fiets lopen terwijl ik nog niet fiets. Vanmiddag heb ik de stoute schoenen aangedaan en ben ik na een proefrondje opgestapt. Eerst op de parkeerplaats en dat ging zo goed dat we een paar blokjes om zijn gegaan. Het ging boven verwachting en Polly deed heel erg haar best. Ik denk dat ze het erg leuk vond; de beloninkjes ook: stukjes gedeeltelijk gedroogde kipfilet uit mijn eigen drogertje (echt ideaal, voor 25 euro een Bohmann en ik heb nu altijd gezonde snacks voor de dieren beschikbaar). Het is niet mijn bedoeling om ooit met haar grotere afstanden af te leggen. Zeker geen kilometers. Daarvoor heb ik een hondenkarretje. Dan klomt ze uitgerust in een of ander losloopgebied aan en heeft ze nog energie over voor de leukere hondendingen zoals rennen en met andere honden spelen. Met Pici fiets ik ook nog steeds. Iedere keer één kilometer: wanneer ik het plastic, oud papier en lege flessen naar het milieupleintje breng, mag Pici mee naast de fiets. Dankzij de pijnmedicatie kan ze weer een beetje tempo aanhouden. Ze loopt dan in een mooie cadans en dat is erg goed voor haar gewrichten. Die ene kilometer is precies goed voor haar. Het aanleren bij haar ging vroeger moeizamer. Pici is ook een totaal ander hondje. Ze was vooral in haar jeugd erg angstig en daardoor superdruk. Nadat ze een keer door haar springerige gedrag onder mijn voorwiel was gekomen, kon ze opeens wel netjes naast blijven. Het lijkt erop dat het aanleren voor Polly prettiger zal gaan.

[klik voor een uitvergroting]
Polly vlak voor haar fietsrondje.
[klik voor een uitvergroting]
Alle drie in het hangmandje. Dit zal niet lang meer passen.
[klik voor een uitvergroting]
Voorjaar! Die malle Zagato over Anches heen! Maverick mag morgen mee naar de show.
[klik voor een uitvergroting]
Gidget.
[klik voor een uitvergroting]
Bandit zou ook wel in dat mandje willen.
[klik voor een uitvergroting]
Relaxt gezusterlijk onderonsje. Het kleine poesje rechts gaat waarschijnlijk Georgie heten.
Woensdag 9 maart

Soms zit het tegen, zoals de nieuwe autoradio waarvan heel misleidend in de brochure staat dat hij geschikt is voor MP3'tjes en dat het me met geen mogelijkheid lukt mijn Ipod te synchroniseren met m'n nieuwe pc zodat ik de muziek van de Ipod op een MP3-schijfje kan branden, maar als dit de prijs is voor wat nu meer zit, vergeef ik dit de mensen van onze nieuwe Opel Agila (een beetje). Vandaag kwam namelijk de lang verwachte uitslag van het DNA-onderzoek van Shabanou's kittens binnen. Laten er nu twee en ook nog eens de twee mooisten vrij van het PRA-gen zijn Dat een dier dit gen draagt is geen enkel probleem maar uiteindelijk is het doel wel dat dit, zonder schade aan het ras te veroorzaken, er in de loop van de tijd uit gefokt wordt.

En vandaag hebben de twee poesjes smakelijk gegeten van hun eerste hapje vaste voeding. Het bestond uit een mix van KMR (kittenmelk) met Carnibest. De kater bleek nog helemaal geen trek te hebben. Gezien zijn gewicht krijgt hij ook genoeg van moeder Shabanou. Vanmiddag waren Shabanou en haar nestje weer even in de huiskamer. Weer een stapje voor hun socialisatie. Shabanou heeft er gemengde gevoelens over. Vooral de belangstelling van Polly wier hoogste doel in het leven nu het kunnen wassen van de kittens is, stoort haar, maar uiteindelijk ging ze wel heel waakzaam bij ze liggen. Ik heb er geen foto van want de instellingen van mijn camera stonden niet op auto en dan kom ik niet ver. Nadat ik de kittens weer boven had gebracht en Shabanou natuurlijk meeliep, zag ik even later dat ze was teruggegaan om te checken of alle kittens wel weer boven in het rennetje zaten en er niet een vergeten was. Poezen kunnen niet tellen; het is echt één, twee, veel.

Ben ik aan het schrijven over al dit geluk van en met dieren, komt er een oproep langs op de tv om iets te doen aan die moordenaars die mogelijk zelfs met steun van onze regering mogen verder gaan met het vermoorden van walvissen. Het doden van deze zoogdieren is erg lastig vanwege hun grootte en hun doodsstrijd is dan ook volslagen onacceptabel en mensonwaardig. Het schijnt te helpen om even een sms'je naar wwar 4411 te sturen. Doen!

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Polly is immer paraat om voor de kittens te zorgen.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca lag in het momenteel favorietste mandje
Dinsdag 1 maart

Foto van de dag is natuurlijk deze van Polly midden tussen de sneeuwklokjes in het Groenendaalse bos. Polly heeft een goed hondenochtendje achter de rug. Eerst even warm rennen in het bos, toen de hondencursus waar we mochten ´proeven´ aan Ralley-O. Dat lijkt me erg leuk en geschikt vooral voor mij. Zelfs de twee oefeningetjes die je ook bij Behendigheid ziet, deed Polly super. De begrippen 'hoog' en 'door' (door de tunnel) gingen perfect. Het was alleen berekoud. Het eerste half uur overwoog ik doorlopend om onsportief af te knokken maar ik ben blij dat ik volgehouden heb, ondanks mijn veel te lage bloeddruk en hartslag, want daarna nam de snijdende koude wind wat af. Daarna hete thee in het clubhuis van de KC en nog weer even rennen in het bos. Met Sijntje op schoot en Zagato met broek aan beneden, rolt het wel weer.

[klik voor een uitvergroting]
Polly, alweer bijna 11 manden oud.
Zondag 27 februari

We beginnen een beetje te wennen dat ons kleine hartediefje hier niet meer over de vloer huppelt en met Pici aan het dollen is. Ik krijg heel vaak enthousiaste updatejes met ontroerende foto´s. Het heeft echt zo moeten zijn dat Fancy geboren is en bij Rolien en haar mannen ging wonen. Ik zal straks wat foto´s in Fancy´s topic plaatsen.

Ondertussen gaat het heel lekker met de bulletjes van Shabanou. Alle oogjes zijn inmiddels goed open en ik ga ze straks daarmee op de foto zetten. Maar eerst nog even een swabje afnemen. Ik had dat gisteren ook al gedaan maar na het drogen heb ik met twee per ongeluk de rand van het buisje waar ze in moeten aan geraakt en is de kans erg groot dat die swabjes onbruikbaar zijn geworden. Hun bekjes bleken groot genoeg om een swabje te kunnen afnemen maar ze moeten vooraf een flinke tijd zonder moedermelk. Dat kunnen zij makkelijker opbrengen dan dat Shabanou zonder haar kinderen gaat. Nog een kwartiertje, dan is het uurtje om en mogen ze weer bij elkaar.  

[klik voor een uitvergroting]
Net als wij mensen kunnen katten blijkbaar via internet ikn contact blijven met hun familie. Hier kijkt Fancy op de site van de familie van haar vader.
[klik voor een uitvergroting]
Alle drie de katers zijn erg lief voor haar. Een warmer gouden mandje bestaat niet.
[klik voor een uitvergroting]
De kleintjes van Shabanou; ze zien er zo onbeholpen uit met die oogjes op half zeven.
[klik voor een uitvergroting]
Kater en Grote Poes. Katermans gaat bandit heten bij zijn nieuwe mensen.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  [48]  49  50  51  52  53  volgende pagina >>