Klik hier om te zoek op de website

archief
Donderdag 5 mei

Zojuist weer de laatste foto´s en wetenswaardigheden in het topic van de kittens gezet en gisteren heb ik de topics van Sijntje en Orchid van wat recentere foto´s voorzien. Het heerlijke weer is weer in aantocht. Vandaag was een goede start en hierna wordt het alleen nog maar aangenamer. Maar hopelijk niet bloedheet, daar ben ik geen fan van.

Ik ben deze week geïnterviewd voor een blad over gezondheidszaken. Ik werk graag mee aan dat soort zaken. Je kan zoveel opsteken van elkaars ervaringen op dit gebied alleen had ik me niet gerealiseerd dat ik daarvoor ook op de foto zou moeten. Net zoals ooit met dat filmpje van Over Dieren, bovenaan deze pagina. Het was even slikken toen bleek dat ik niet alleen een soort 'voice over' zou doen maar uiteindelijk ben ik heel erg blij met dit filmpje. De fotograaf Marcel Bakker heeft werkelijk in alle bochten gelegen om de foto's te kunnen maken en ik ben heel benieuwd. De beste zijn voor in het blad maar wij krijgen een CD'tje met alle betere foto's. Van de dieren zijn met en zonder mij ook de nodige foto's gemaakt.

[klik voor een uitvergroting]
Voor Jack maakt het niet uit wat voor weer het is; hij houdt het altijd droog en koel
29 april 2011

Jippie, ik kreeg vandaag een telefoontje van de dierenspeciaalzaak Willemsen in Vijfhuizen met de mededeling door Rose-Anne, die we toevallig ook kennen van de KC Kennemerland waar zij net als Huibert honden traint, dat wij kaartjes hebben gewonnen voor de Cesar Milan show volgende week zondag. Dat onze Polly zo´n schatje is, is dus ook mede dankzij de inzet van Rose-Anne want wij hebben de A-cursus bij haar gedaan. Ik kijk regelmatig naar de tv-shows van Cesar en iedere keer steek ik wel wat van hem op. Ik heb bijv. de honden nu ook veel sneller rustig wanneer er hier bezoek binnenkomt. Die hele kleine lichte aanraking in de flank werkt! Ik heb alleen werkelijk geen idee wat ik me moet voorstellen bij de show in Amsterdam. De tijd zal het leren.

[klik voor een uitvergroting]
Kan een hondje schattiger zijn?
Woensdag 27 april

Vandaag ging ik met de dames (meisjes zei onze 82 jaar oude gids) van Fit4lady wandelen in de Amsterdamse waterleidingduinen. Toevallig stond er vandaag ook een stukje over de ontstaansgeschiedenis ervan in de krant want ik wist er maar weinig van. Dat er herten zijn en dat de ene groep ze wil afschieten en de andere niet. Ik had eerder begrepen dat er geen duinwater meer geleverd werd maar dat bleek alleen voor Haarlem te gelden. Er is nog wel degelijk duingefilterd water maar dat gaat naar Amsterdam. Dan moet ik daar toch maar eens heel goed op de smaak van een kopje thee letten. Het water is water uit de rivieren en sterk vervuild maar na het reinigingsproces wordt het uiteindelijk schoon en veilig drinkwater. Schoon drinkwater is hier zo vanzelfsprekend dat je er nauwelijks bij stilstaat hoe al dat water zo schoon komt. Ik wandel ook veel bij Schoteroog en dan loop ik langs het waterreinigingbedrijf met de grote zuiveringsbekkens. Ik had het beeld gekregen dat je in die bossen zou struikelen over de herten en de vossen. In tegendeel. We hebben wel een paar herten gezien, prachtig, maar de vossen schitteren op twee door mensen getrainde 'bedelvossen' na door afwezigheid. Er groeit daar nauwelijks meer gras en kruiden waardoor er geen konijnen meer zijn en dan heeft de vos geen boodschap. Gedurende de wandeling vertelde onze gids ons allerlei wetenswaardigheden van dit stuk natuur dat eigenlijk een industrieterrein is vanwege de waterreiniging.

Ik bleek ook wat foto´s over het hoofd te hebben gezien. Een paar daarvan heb ik net tussengevoegd in het topic van ons huidige nestje. Daar moet ik nog iets schrijven waardoor het voor mensen die een Somalikitten zoeken, duidelijker is dat deze kittens besproken zijn.

[klik voor een uitvergroting]
Even flink inzomen en het hertje draaide zowaar ook nog zijn kop naar de camera.
[klik voor een uitvergroting]
Voor natuurschoon hoef je niet naar het buitenland.
Donderdag 21 april

Het weer kon niet mooier zijn en we hebben er met z´n allen optimaal van genoten. Lekker de deuren en ramen open en wie wilde kon naar buiten. De kittens amuseerden zich ook uitstekend en wanneer het rustuurtje voor ze was, kropen ze in de tentjes die op het afdakje staan. Vannacht moet er voor iedereen binnen geslapen worden. Ik wil de kittens niet buiten hebben maar ze kunnen met hun negen weken inmiddels door de luikjes. Die naar de tuin moet dus dicht. Van de week was het luikje wel dicht maar had de ´O-ze-is-zo-leuk'-Polly de keukendeur 's nachts opengemaakt en waren de kittens naar buiten gegaan. Onze tuin is catproof afgezet maar het gebruikte gaas is levensgevaarlijk voor kittens van deze grootte. Hun kopjes kunnen namelijk nog door de mazen van het gaas wanneer ze hun kopje diagonaal houden maar omdat hun lijfjes er niet doorheen kunnen, zullen ze zich terugtrekken. Als ze dat horizontaal doen, kan dit lelijk uit de hand lopen en er zijn helaas verschillende verhalen bekend van katten die zich in die gaaspanelen hebben opgehangen. Wij hebben ooit bewust deze met de vierkanten gaten genomen en niet die rechthoekige omdat vooral de slankere volwassen katten daar hun kopje in kunnen krijgen.

Gevaren zijn er overal en vooral daar waar je er niet op bedacht bent. Plastic draagtassen zijn ook berucht: een nieuwsgierige kat steekt zijn kopje door een lus en wanneer er gewicht in de tas zit, kan hij zichzelf wurgen en als de tas leeg is, kan de kat zo in paniek raken door het rennen met zo'n ritselend geluid achter zich aan dat hij een verkeerde associatie legt en een van de andere katten er voor aanziet. Het gebeurt meer dan eens dat de onderlinge relatie tussen de betrokken katten nooit meer goedkomt. Tot mijn verbazing ontdekte ik onlangs iets gevaarlijks bij een product dat juist speciaal voor katten is gemaakt: de kattenbakvullingen van CatSan Smart Pack. Ik wilde ze een keer uitproberen en ze waren in de aanbieding. Dan wordt iets voor mij al snel onweerstaanbaar ;-) Ze zijn echt heel handig in het gebruik. Niet speciaal voor een cattery maar wel voor mensen die maar één of twee katten hebben en niet meer grote zware zakken kunnen hanteren. Een kleine handige verpakking voor één bak met onderin een laag die extra absorberend is. Wanneer de bak verschoond moet worden, pak je de vulling er makkelijk uit. Door het plastic waar het grit in zit, wordt er niets vuil. Dat scheelt een boel werk. Er is een lint door het plastic geregen waarmee de vulling als een zak dichtgebonden kan worden. En dat is nu net het probleem. De spelende kat kan zijn kopje er onder krijgen, een draai maken en zichzelf dus verstikken. Dat lint is helemaal niet nodig om de bak te verschonen en ik knip dat dus door.

 

[klik voor een uitvergroting]
Kort na het maken van deze foto stak Gidget haar kopje door het gaas maar ze trok het gelukkig meteen, zodat ze niet in paniek raakte, en in de juiste richting terug.
[klik voor een uitvergroting]
Het kattenbakmateriaal met het gevaarlijke lint (donkerblauw en niet echt duidelijk zichtbaar op de foto) waar een kat zichzelf mee kan wurgen.
Zondag 17 april 2011

Ik heb vanavond een grote update gemaakt voor het topic over het nestje van Shabanou en Tamaran. In het topic van Zagato staat nu een bijzonder leuk filmpje van zijn oudste zoon Single aka Link. Deze week hebben we ook de verjaardag van Eesz gevierd en ten gelegenheid daarvan mocht ze mee naar de dierenwinkel om gewogen te worden. 28 kilo, dat kon niet mooier. Ze is prachtig slank en dat voor een hond van twaalf jaar. Dat wegen kan ook bij de dierenarts en daar woog ze eerder 32 kilo. Het miniseren van haar maaltijden hebben echt effect gehad. De reden waarom we juist deze week haar en Polly een paar dagen eerder gingen wegen was omdat we dan kans hebben op vrijkaartjes voor een show van Cesar Milan. Ik heb geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen maar van iemand die zoveel goed doet voor mens en hond wil ik wel wat meer zien.

[klik voor een uitvergroting]
De prachtige Maverick. Buiten; heerlijk dat het zo vaak zulk fijn weer is.
Dinsdag 11 april

Krijgt onze mooie Eesz, de hond met het prachtigste hoofd wat een hond maar kan hebben, een paar dagen voor haar twaalfde verjaardag, een wratje onder haar oog. Omdat onder haar witte vacht een donkergrijze, bijna zwarte huid zit, kleurt ieder litteken zwart dus het zal weinig verschil maken of we het wratje wel of niet laten weghalen. Ik hoop dat we het geluk hebben dat het niet groot gaat worden. Bij mensen zie je wel soortgelijke dingen bij hun ogen - ik vind dat zo lelijk staan en wanneer ik met iemand praat die dat heeft, betrap ik me erop dat ik voornamelijk naar die dingetjes zit te kijken. Nu houd ik geen lange gesprekken met Eesz dus dit zal het probleem niet zijn. Als ze er maar geen last van heeft en de tijd zal leren wanneer we moeten ingrijpen. Eesz is een oogstrelende verschijning. Dit is o.a. de reden dat we ook voor een Kuvasz hebben gekozen. Het karakter was eigenlijk de eerste aanleiding want we zochten een hondenras met een sterke zelfstandige inslag. We zijn op de Pumi gevallen vanwege de pit die ze uitstralen. Het contrast tussen de onmiskenbare rashond de Kuvasz en het straatschoffie de Pumi maakt ze tot een heel leuk duo. Ons eerste duo Dimbo en Orsi (Urszi) was precies zoals we het hadden verwacht. Ooit is het me zelfs gelukt om een suppoost van een hondenshow op me toe te laten lopen om me met een verontschuldigend gezicht me te vertellen dat deze show alleen voor rashonden was :-) Urszi had ook van die beweeglijke grappige tipoortjes die mensen wel in de lach liet schieten, Pici heeft helaas minder kenmerkende tipoortjes maar die van Polly konden niet beter gelukt zijn. Heel grappig te ervaren dat een hondje van een ras dat we nooit vanwege het uiterlijk schoon hebben gekozen, zoveel aandacht en waardering voor haar verschijning krijgt. Iedere wandeling is er wel iemand die op z´n minst een glimlach op zijn gezicht krijgt, zegt dat ze zo'n leuk hondje is of wil weten wat voor een ras Polly is. Wanneer mensen in een groepje lopen, hoor ik vaak zeggen dat ze Polly voor een Boomertje aanzien. Het is mijn eer te na reclame te lopen maken voor de broodfokkerij en wanneer ik de kans heb, leg ik wel even uit dat Polly geen Boomertje is en al helemaal niet bij een broodfokker is geboren. Vooral de kleinere hondjes blijven helaas ´booming business´ waar heel veel dieren- en uiteindelijk ook mensenleed door wordt veroorzaakt.

Zaterdag was het nationale knuffeldag voor vooral de kittens hier. Zowel de mensen voor Gidget als voor Bandit én de eigenaresse van Tamaran, de vader van de kittens kwamen de kleintjes bewonderen.

 

[klik voor een uitvergroting]
Deze foto is bijna twee jaar oud maar nog steeds is Eesz met haar bijna twaalf jaar een prachtige hond.
[klik voor een uitvergroting]
Dimbo en Urszi in 1983.
[klik voor een uitvergroting]
Pici en Tresca. Je zou bijna denken door dit epistel over honden dat er hier geen katten meer zijn.
[klik voor een uitvergroting]
Polly, lichtelijk beteuterd omdat er in het restaurant niet voor haar is gedekt.
[klik voor een uitvergroting]
Bandit in de handen van Sylvia en de foto is van Helga.
[klik voor een uitvergroting]
Het poseren hebben ze al aardig onder de knie.
Dinsdag 5 april

Marktplaats neemt de zaak van de gestolen foto heel serieus. Daar ben ik heel blij mee. Nu nog alle dierhandel van deze en vergelijkbare sites af al geeft de aanschaf via een vereniging o.i.d. geen garantie dat de daar aangeboden kittens wel gezond gefokt zijn en dat de ouders en grootouders en verder een goed leven leiden. Ik kan me voorstellen dat het best moeilijk is voor mensen die een nieuw katje zoeken, te achterhalen of hun aankoop de serieuze instandhouding van een ras ondersteunt of dat er juist bij de dierenuitbuiters/kittenfarms door hun aankoop weer een plekje vrijkomt voor een volgend slachtoffer. Cattery´s en ´particulieren´ zonder oudere dieren zouden een radartje kunnen zijn in het gigantisch grote netwerk van de zelfs internationale dierfokkerij.

Maar er zijn ook leuke dingen: Polly heeft maandag haar eerste verjaardag gevierd. Naast mijn traktaties en verwennerij heeft ze zichzelf ook getrakteerd; op mijn broodbeleg. En zoiets doet ze zo vanzelfsprekend dat ik er ook niets van zeg. Zij vindt zichzelf vast heel slim. Voor een in Hongarije geboren diertje ziet haar leven er wel even anders uit dan voor al die honden en katten die in de Moerlanden (Midden-Oost-Europa) in de broodfokkerij worden geboren en met busjes vol in alle stadia van ongezondheid en vooral diepangstig hier in het rijke westen worden gekocht. Als nu niemand dieren uit de broodfokkerij zou kopen, zou binnen een paar weken deze hele handel stilliggen.

[klik voor een uitvergroting]
De jarige Polly
Zaterdag 2 april

O wat ben ik kwaad! Wat blijkt; iemand heeft een foto van Kala Kalindi van Hugo en Kristl (ook mijn webmaster) misbruikt om haar (ze heet Carola) eigen nog niet eens gecastreerde poes op Marktplaats te proberen te verkopen voor 200 euro.
Zo gaat een echte dierenliefhebber niet met zijn dieren om. Als je een dier niet kan houden dan schakel je sowieso de fokker in en je eigen vrienden- en familiekring maar je gaat het dier niet verkopen met een gejatte en dus misleidende foto om 'je waar' aan de man te brengen en je vraagt alleen een symbolisch bedrag, desnoods bestemd voor een goed doel, om te voorkomen dat ze in handen vallen van een kattenverzamelaar of -handelaar. De advertentie van Marktplaats: http://link.marktplaats.nl/437280569

Ik heb de link als tip naar Hyves doorgestuurd om meer bekendheid aan dit gebrek aan respect van deze Carola te geven. Geen idee hoe die tip door gaat komen, ik doe dit anders nooit en ben ook niet bepaald een klant van Marktplaats. Misschien dat ik dat ooit wordt wanneer je daar eens eindelijk eens ophouden met de handel in dieren.  

 

[klik voor een uitvergroting]
Shabanou´s tante Kala Kalindi wier foto misbruikt is om a.s. kopers van een kat op Marktplaats te misleiden.
Dinsdag 22 maart

Eigenlijk had ik Pici i.p.v. Polly moeten meenemen naar de hondencursus ter gelegenheid van haar veertiende verjaardag want honden ervaren dit als een uitstapje, een feestje en gelijk hebben ze; de eigenaren zijn op les! Getrakteerd werd er ook want dit was de laatste les van deze cursus en zaterdag is het examen. Thuis heb ik ook getrakteerd: ik had nog heel wat stukjes half gedroogde kip over en dat wil ik niet al te lang bewaren. Ik had altijd drie dankbare afnemers. Het is heerlijk weer vandaag. Wat een verschil met de meeste andere lessen van deze cursus. Het was me meer dan eens echt veel te koud en nu kon mijn jas zelfs - eventjes - uit. Ik zit nu te aarzelen over welke wandeling voor straks voor Pici het meest leuk is. Strand trekt enorm, bos is ook heerlijk, windstil dus nog behaaglijker. Ik denk dat Pici zich het prettigst bij de Veerplas voelt. Daar kent ze ieder pad en bijna iedere boom en struik. Na zoveel jaren is dit geen wonder. In haar jonge jaren ging ik zelfs met haar naast de fiets naar dit natuurgebiedje. In de hondenkar achter de fiets was een ramp. Ze voelde zich daar niet prettig in en liet dat iedereen luid en duidelijk weten. In het begin ging het naast de fiets ook niet perfect en wilde ze vaak te ver vooruit waardoor ze onder het voorwiel kon komen. Sinds ze dat ook echt kwam, één keer, had ik op slag een superbraaf hondje dat perfect naast de fiets liep. We fietsen nog steeds maar niet verder dan 500 meter heen naar het milieupleintje en 500 meter terug.
Het is nu echt voorjaar en de sportgroepjes van de Kynologenclub beginnen weer. Andere jaren gingen Pici en Eeszje met Huibert om de week naar recreatieve/veteranen behendigheid maar voor dit jaar overweegt Huibert om Eeszje thuis te laten. Ze is dan wel erg goed hersteld van die botsing met een Labrador, de schade aan haar blaas en de incontinentie lijken helemaal over, maar ze sleept nog wel een beetje met een achterpoot. Misschien dat ik het weer eens met Pici ga proberen (zij loopt alleen veel harder dan ik) en dan kan Huibert een deel van de training met Eeszje bezig zijn. Zo groot en oud (ook bijna twaalf) als ze is, geniet ze met volle teugen wanneer ze opdrachtjes mag uitvoeren.
 

[klik voor een uitvergroting]
Op deze foto was Pici al twaalf jaar.
[klik voor een uitvergroting]
Wij saampjes. Pici mag dan wel voor anderen niet zo leuk zijn maar voor mij is ze ´mijn leuke hondje´!
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  [47]  48  volgende pagina >>