Klik hier om te zoek op de website

archief
Dat zij zo goed als niets meer hoort, zal hierbij vast een rol spelen. Zij heeft nu een veel betere omgang met andere mensen. Maar zonder al die jaren trainen, we hebben geen jaar overgeslagen, waren we nooit zo ver gekomen. Dit heeft haar angst voor onbekende zaken weggenomen en haar vertrouwen in ons is alleen maar toegenomen. Maar het voordeel dat ze niet meer schrikt of zich bedreigd voelt door wat zijn hoort heeft ook een groot nadeel. Ik durf haar alleen nog maar los te laten lopen in gebieden waar ze niet van dat terrein, bos of park, uit kan. Ze let de hele tijd keurig op mij en blijft bij me in de buurt. Als ze voor me uitloopt, kijkt ze iedere zoveel seconden even om, om te checken of ik er nog wel ben. Maar wanneer ze even afgeleid is geraakt door de ontmoeting met een andere hond gebeurt het wel dat ze me, met haar inderdaad minder goed wordende oogjes, niet ziet en dan gaat ze direct op zoek naar mij. Ik kan dan op mijn kop gaan staan, roepen haalt niets uit, en ik moet direct achter haar aan want Pici loopt harder dan ik kan. Gelukkig loopt ze dan meestal kriskras naar andere mensen toe waardoor ik haar in een rechte lijn kan inhalen. En blij dat we samen dan weer zijn!

Vanmiddag mocht Polly laten zien wat ze met een grote bal kan doen. Alleen maar blaffen dus. Ik moet die grote bal, als ik wil dat ze daar veel plezier mee gaat hebben, hem als Treibball gaat gebruiken, anders introduceren. Uiteindelijk hebben we de meeste lol gehad met een bal die van de honkbalvelden op het oefenterrein van de honden terecht was gekomen. Op die mooie grasmat kan ze lekker veilig rennen. Volgende keer een werpstok meenemen.

De kittens zijn al weer zestien dagen oud en ik neem ze steeds vaker even mee naar beneden. Ideaal zo'n tweetal. Die kan je veilig op schoot nemen. Eeszje heeft ze een echte hondenwasbeurt gegeven en Tresca accepteerde dit. Zelfs Polly mocht even aan ze snuffelen.
[klik voor een uitvergroting]
Wanneer Pici merkt dat ik niet achter haar loop, komt ze direct terug. Maar o wee als ze me dan niet meteen ziet. Dan gaat ze zoeken en dat is altijd in de verkeerde richting.
[klik voor een uitvergroting]
Polly met haar bal.
[klik voor een uitvergroting]
Jeweltje.
[klik voor een uitvergroting]
De meiden samen.
[klik voor een uitvergroting]
Wat gebeurt mij nou?, lijkt Jorca te denken.
Dinsdag 13 maart/woensdag 14 maart

Of het de dertiende was vandaag! Naast de goede dingen ging er ook heel wat mis. Zoals gebruikelijk begin ik met het goede. De Plussupermarkt stopt met de verkoop van scharreleieren en verkoopt alleen nog maar free-range en biologische eieren. Ik heb me altijd enorm geërgerd aan de misbruik van het begrip 'scharrel'. Eieren van kippen die niet naar buiten kunnen en met zijn negenen op een vierkante meter leven, zijn geen scharreleieren. Het andere goed nieuws is dat de kittens begonnen zijn met het openen van hun oogjes. Zo'n bijzonder moment. En Huibert heeft metalen horrengaas gekocht voor onze nieuwe horren. Muggen buiten houden en de katten binnen!

Het ging mis met de computer. Blijkbaar was Explorer onbedoeld toch geupdate en net zoals de vorige keer mocht het terugzetten naar een herstelpunt niet baten. Op 6 maart werkte alles nog en het terugzetten naar voor 6 maart gaf niet het gewenste effect. Opnieuw weer verder in de tijd terugzetten, geeft problemen met andere functies. Het probleem zit in Windows Explorer. Alleen daarmee kan ik het programma voor deze website gebruiken. Met Firefox en Safari is het behelpen. Ik kan met deze twee programma's bijvoorbeeld geen alinea's maken.

Ik ben heel trots op mezelf, maar ik heb een tussenoplossing gevonden! Dat kwam vast omdat het inmiddels de dertiende niet meer is. Met wat 'programmeertaal' is het me namelijk gelukt. De programmeertaal in Firefox is een grote onoverzichtelijke bende maar met de programmeertekens van Safari kon ik wel wat, al is het wel een klus. Maar goed, alles voor het goede doel en nu is er ook weer ruimte bijgekomen om er een tweede foto bij te zetten.

De kittens zijn al weer een week oud. Ze zijn zo mooi, zo prettig om vast te houden en ze groeien werkelijk als kool. Ze scoorden één week oud resp. 236 en 231 gram op de weegschaal.
[klik voor een uitvergroting]
De oogjes beginnen al open te gaan.
[klik voor een uitvergroting]
Vrijdag 9 maart

Om met het belangrijkste eerst te beginnen - het gaat uitstekend met Tresca en haar prachtige meiden. Ze groeien uitstekend en het is een groot feest. Ik kan niet wachten tot ze me met hun glimoogjes aankijken. Tot onze grote opluchting is de relatie tussen Tresca en de honden, vooral met Polly, weer zoals het eerder was.

Gisteren kwam de nieuwe Felikat Magazine. Ik schreef de laatste nummers trouw een stuk voor het rasclubnieuws voor Raskan. Nu Raskan digitaal is gegaan, is het wel zo prettig om op deze manier, op papier, met de liefhebbers van Abessijnen en Somali's te kunnen communiceren. Onze Nieckje stond er ook in. In de Supremeparade maar ook met de 'ogenfoto's'. De redactie had van een aantal foto's alleen de ogen uitgeknipt en deze foto's geplaatst en ik haalde onze Nieck er meteen uit. Alleen kon ik me de foto niet voor de geest halen. Zulke scherpe foto's maak ik zelf niet. Na een flinke speurtocht in mijn fotoverzameling vond ik hem. Haar oogjes waren uit een foto die op een show van haar gemaakt was omdat ze Best-in-Show was geworden.

Nieckje was niet de enige van onze katten die in dit nummer schitterde. Ook Tresca staat erin, bij het rasclubnieuws als nieuwbakken drachtige poes bij Huibert op schoot, en als winnares van de titel National Winner.

Rasclubs en verenigingen hebben natuurlijk hun websites. Die van Raskan is vorig jaar totaal vernieuwd en daarnaast heeft Raskan ook een Facebookpagina. Die wordt eerdaags omgezet naar een vorm waarop mensen zelf hun foto´s en nieuwtjes kunnen plaatsen. Ik las in Felikat Magazine dat Felikat op Facebook zit. Natuurlijk! Maar ik had er nog niet aan gedacht. Ik heb daar een paar berichtjes geplaatst. Ik vind deze contactmogelijkheid heel leuk. Ik vind het alleen heel erg jammer dat de populariteit van Facebook ten koste is gegaan van Hyves. Ik vind Hyves bij uitstek het medium voor in ons eigen taalgebied. Ik moet de hand wel in eigen boezem steken want ik volg de berichtjes daar veel te weinig en ik zou er ook wel wat meer kunnen posten.

[klik voor een uitvergroting]
Deze foto is van drie jaar geleden maar haar ogen en haar prachtige fijne neusje zijn zo herkenbaar.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca met het certificaat van haar nieuwe titel.
Dinsdag 6 maart

Na een voorspoedige bevalling van Tresca is de wereld twee prachtige Somalipoesjes rijker geworden. Omdat Tresca helemaal niet zo zwaar was, was ik erg bezorgd dat er maar één kitten geboren zou worden. We hebben heel hard geduimd voor een nestgenootje erbij. Dat is voor iedereen zoveel beter. De moeder heeft voor haar gevoel een echt nest, is daardoor veel rustiger, en de kittens hebben elkaar voor het ravotten. We zijn heel dankbaar voor de twee poesjes, mooi groot en ook nog twee verschillende kleuren. Echt een wensnestje ware het niet dat we een perfect adresje voor twee van Tresca´s kittens hebben maar wij willen natuurlijk ook met de genen uit deze combinatie verder gaan. De tijd zal vast wel voor een oplossing zorgen. Wellicht komt die derde dan bij Esther van cattery Ferox vandaan. Bij haar is net een nestje wildkleurtjes met één sorrel katertje geboren en bij Helga worden er waarschijnlijk morgen zilveren halfbroertjes en -zusjes van Jack/kleinkinderen van Shabanou geboren.

Onze dekkater Jack was de hele tijd in de buurt en toen ik de kraammand ging verschonen kwam Tresca's dochter Anches ook even kijken. Ze stapte in de mand alsof dit dagelijkse kost voor haar is. Helaas was Tresca eind van de middag erg onrustig. Dit heeft te maken met Polly. De hele dag waren de honden super rustig maar toen Huibert thuiskwam en met ze ging wandelen, vond Tresca al die onrust maar niets. Echt niet leuk en ik hoop dat dit weer bijtrekt. Probleem is namelijk dat zij gisteravond een aanvaring met Polly heeft gehad. Huibert kwam thuis van een hondenwandeling en Polly stoof naar mij toe. Maar ik zat naast Tresca in haar kraammand. Normaal kraamt Tresca in de voorkamer maar nu probeer ik haar boven te houden. Probleem is alleen dat zij wil dat ik bij haar blijf.

[klik voor een uitvergroting]
Tresca met haar prachtige dochtertjes (helemaal zeker van de geslachten ben ik niet maar ik wil ze niet storen).
Maandag 5 maart 2012

Het gaat niet helemaal zoals ik het hebben wil, het gebruiken van Firefox om deze site te bij te werken, maar het gaat. Dit is een hele prettige wetenschap. Een nieuwe website maken, zie ik niet zitten. De lay-out is niet helemaal naar mijn zin maar met het Ipadje kan ik die dingetjes wel weer redelijk goed krijgen. Ik durf nog steeds mijn oude Explorer niet te updaten omdat ik dan helemaal niets meer met deze website kan. Eerdaags moet ik toch echt gebeuren want ook Facebook draait er niet prettig bij en andere dingen worden ook niet meer ondersteund.

Ik heb net weer wat foto's bij de nestjes van de Bodegraafse prinsesjes geplaatst. Het gaat zo lekker met deze poezen, hebben een hormonale rustperiode door Suprelorin, en hun zeven kittens. Zo mooi, zo lief, zo ondernemend, zo gezellig én waterratten. Kijk maar!

Tresca is met de laatste loodjes van haar zwangerschap bezig. Echt zwaar is deze zwangerschap niet voor haar. Letterlijk en figuurlijk. Ze is de koningin van het huishouden en gaat spinnend en knuffelend door het leven. Haar kraammand staat klaar en als het goed is, gaat ze v vandaag of morgen bevallen. Zaterdag kwam het a.s. vrouwtje voor Tresca's kittens even langs en zij kon ook de bewegingen in haar buik voelen. Een heel bijzonder moment. Net als bij een echo. Maar wanneer daar geen medische noodzaak voor is, doe ik dit de poes niet aan. Nog een paar dagen wachten dan kunnen we ze horen, zien, ruiken (kittens hebben zo'n speciaal geurtje) en aanraken.

[klik voor een uitvergroting]
Genieten van Polly en een heerlijke wandeling bij de Mooie Nel.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca in haar kraammand.
Vrijdag 24 februari 2012

Goed nieuws: per direct heeft het VHL de test voor HCM2 uit hun combinatiepakket erfelijke ziekten gehaald. Het bleek dat het niet alleen bij ons ras tot hele ongeloofwaardige resultaten heeft geleid. Helaas zullen er wel nu heel wat dieren om een verkeerde reden voor de fok zijn uitgesloten. Meestal d.m.v. castratie en dit is onomkeerbaar. Doodzonde! De grootste belang in de fokkerij is niet wie de mooiste kat fokt maar het voorkomen dat door verlies aan genetische variatie de lichamelijke en ook de psychische gezondheid schade oploopt. Ik heb dit nieuws inmiddels op verschillende plaatsen online gezet in de hoop dat mensen die zich bezorgd maken eerst gaan surfen en dan pas de afspraak bij de dierenarts maken. Eigenlijk zou het VHL al deze mensen die een ongunstige uitslag van de HCM2-test even een emailtje moeten sturen. Die adressen staan misschien wel in hun bestand. Maandag even vragen. Morgen is de ALV van Raskan en zo kunnen er ook een aantal fokkers bereikt worden.

[klik voor een uitvergroting]
Iggy komt wat keren in deze rubriek voor. Nu met zijn vriendje Woody. Een optimale relatie tussen een Terrier en een kat gaat heus niet altijd vanzelf. Als de hond de kans krijgt de kat/het kitten op te jagen is de basis voor het vertrouwen wel weg. Een zorgvuldige introductie is geen overbodige luxe.
Donderdag 23 februari

Extra heuglijke dag. Eindelijk is er uitsluitsel gekomen over de HCM2-test. Heel wat fokkers van ons ras waren inmiddels tegen hele vreemde uitslagen op dit gebied aangelopen. HCM is een grote plaag bij heel wat kattenrassen en het kan overal (gaan) voorkomen maar bij de Somali zijn er geen aanwijzingen dat deze kwaal in dit ras circuleert. En zeker niet in de mate waarin er nu verontrustende uitslagen binnenkomen. Vaak zijn de familieleden tot in generaties bekend en ook de hoge leeftijden die zoveel dieren van ons ras blijken te kunnen behalen. Omdat ik een van de meer ervaren fokkers ben, kwamen er bij mij meerdere vragen binnen van andere fokkers hoe zij met dit probleem moesten omgaan. Ik hoop maar dat niemand zijn prachtige en gezonde poes of kater vanwege deze uitslag heeft laten castreren want alle bekende laboratoria werken nu niet meer met deze test vanwege de onbetrouwbaarheid van de uitslag. Het VHL had deze test zonder de vermelding dat hij niet rasspecifiek nog in de combinatietest voor genetische ziektes maar vandaag is besloten dat hij per direct uit dit pakket gaat. Nu moet alleen iedere fokker nog worden bereikt in de hoop dat er niet nog meer onnodig waardevolle fokdieren voor de fok uitgesloten gaan worden. 

Shabanou en Jack hebben het nog steeds moeilijk maar we kunnen al aardig aftellen. Jack plast natuurlijk wat meer in huis als anders en daarom draagt hij nu beneden een broekje. En zo uitgedost kwam hij Polly morele steun geven toen ik haar aan het knippen was.

Speciaal voor de mensen van de zeven kittens van Zagato bij Sophia en Sarah heeft een van hen een Facebookgroepje gemaakt. Natuurlijk kon Emmanuelle uit Frankrijk niet achterblijven en zij heeft ook foto´s van haar nieuwe huisgenootje Guyenne gemaakt.

[klik voor een uitvergroting]
Polly halverwege de knipbeurt met de lieve Jack die haar bijstaat.
[klik voor een uitvergroting]
Guyenne in Frankrijk maar wel met een heel Nederlands oranje speeltje, van meneer Hein.
Maandag 20 februari 2012

Zo valt er weinig te melden en zo wordt Shabanou krols. De Suprelorin heeft minder dan een jaar lang gewerkt en omdat zij geen grote poes is, kan meteen de theorie dat het effect juist bij grotere poezen korter duurt, in de prullenbak. Anches en Tresca zijn beduidend groter en bij hun werkt het veel langer. Ik vermoedde het de laatste dagen al dat de Suprelorin bij Shabanou aan het uitwerken was. Ze is gaan ruien en dit is gangbaar bij de overgang van een castratenvacht (is dus een Suprelorinvacht) naar de gewone vacht. Ongecastreerde poezen en katers hebben meestal een kortere vacht.

En nu moet worden besloten wanneer we Shabanou laten dekken. Het zou nu al kunnen, vaccinatie en ontworming is klaar, maar dan kunnen haar kittens geboren worden wanneer die van Tresca 7,5 week oud zijn. Drie weken later zijn ze dan 10,5 week wanneer die van Shabanou aan de wandel gaan. Het kan maar die kleintjes van Shabanou iets later zou voor iedereen beter zijn. En we hebben nu ook een kans dat Anches eindelijk eens krols wordt en misschien samen met Shabanou haar nestje kan grootbrengen. Shabanou en Jack denken trouwens wel anders over mijn idee om de dekking uit te stellen. Ik heb Shabanou nu apart gezet en voor de nacht is Jack de klos.

[klik voor een uitvergroting]
Iggy iCat uit Velserbroek laat zich groeten en zien hoe goed hij zich het eten laat smaken; hij is al heel flink voor zijn leeftijd.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca afgelopen weekend, zeven weken zwanger.
[klik voor een uitvergroting]
De mooie Shabanou die ook een nestje mag gaan krijgen.
[klik voor een uitvergroting]
Gidget, Shabanous dochter van haar laatste nest, staat ook in de startblokken voor haar eerste nestje.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  [38]  39  40  41  42  volgende pagina >>