Klik hier om te zoek op de website

archief
Woensdag 19 september

Afgelopen zondag waren we met een 'autovol' katten afgereisd naar het Schiedamse. Inmiddels erg bekend gebied voor ons want onze vereniging Felikat heeft daar al heel wat shows georganiseerd en van alle beschikbare hallen in Nederland is deze een van de betere (en met dito toiletten). Normaal gaan we met twee of drie katten maar deze keer hadden we het jonge grut Jewel en Lexie meegenomen ter gelegenheid van de kittenspecial. We hebben lang geaarzeld of we het wel aandurfden Lexie mee te nemen omdat we bang waren dat zij dit mentaal nog niet aan zou kunnen. Omdat zij de laatste dagen van vorige week zich steeds beter ging gedragen, met diverse katten goed kon omgaan, hebben we op het laatste moment toch besloten om haar mee te nemen. Het plan was om haar samen met haar grootmoeder Shabanou in een dubbele tentoonstellingskooi te huisvesten maar ik vond dat wel sneu voor Jack die juist zo graag bij Shabanou is. Dus daarom eerst, met alle begeleiding en dat kan daar ook want Felikat heeft van die lekker grote kooien met grote deurtjes waardoor je als verzorger je goed in die kooi kunt buigen, het geprobeerd met Jewel. Jewel is gek op Lexie maar benadert haar meestal te wild, springt bijv. bovenop haar. Dat is echt geen succes voor een kitten dat nog niet 100% gewend is en drie maanden jonger is. Het ging gelukkig super en ze hebben het prima met elkaar gehad: samen eten, spelen en vooral relaxen in de meegenomen spullen als het tentje, hangmandje en hangmat.

Ons volwassen trio heeft keurig hun certificaten gewonnen. Ze doen het zo goed dat we gaan proberen Jack de titel Groot Internationaal Kampioen te laten behalen. Daarvoor moet hij dan wel wat langer ongecastreerd blijven maar het gaat momenteel helemaal niet verkeerd met hem én we willen toch wel heel, heel erg graag de combinatie van hem en Shabanou herhalen. Kira en Kimo hebben indrukwekkende charmante karaktertjes. Nu heeft iedere liefdevol grootgebrachte Somali wel een aantrekkelijk karakter en we zijn op ieder nestje zwaar verliefd maar dit duo springt eruit door de combinatie van het poezelige charmante van Shabanou, het zachte van Jack en het van beide ouders meegekregen precies goede dosis stoerheid. In hun hart zijn Shabanou en Jack echt de dappersten niet maar ze houden zich prima staande (zo lang ik de stofzuiger maar niet onder hun slapende kopjes aanzet; dat is zielig en voortaan kijk ik even of ze niet al te dichtbij zijn). Dat Shabanou het toppunt van charme is, vinden wij niet alleen. De eigenaren van haar kinderen én de man van Rijnmond.tv. blijkbaar ook want in het minivideootje, minder dan twee minuten, over deze tentoonstelling komt Shabanou drie keer in beeld. Zij opent het met haar beroemde onweerstaanbaar lieve mieuwtje, even verderop in het filmpje zit zij bij Huibert op schoot en vertelt hij wat over de voeding van onze dieren en als afsluiting komt zij weer met haar lieve gezichtje in beeld om de woorden van een andere exposant over het goede leven van onze katten met een mauw te bevestigen.

Video Europa's mooiste katten

Over de voeding en verzorging er is natuurlijk geknipt en het is niet overduidelijk dat Huibert met het kant-en-klare vlees de KVV's met gemalen bot en kraakbeen als Carnibest, Haaks Barf en andere merken bedoelt. Andere mensen bespreken de vachtverzorging. Wij doen het anders. Onze katten worden over het algemeen maar een keer in de twee maanden gekamd en in bad gaan zij nooit. En toch krijgen we altijd complimenten over de vachtverzorging van de veterinairen en keurmeesters op de shows.

[klik voor een uitvergroting]
De twee jonkies samen. Zo fijn dat dit zo goed ging.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie voelde zich lekker veilig in het tentje.
[klik voor een uitvergroting]
Lexie, helemaal onder zeil in de hangmat.
Ons ´geheim´ delen we graag met u want het is ook ideaal om katten, ook kortharige huiskatten, die door leeftijd en conditie slecht in vacht zitten, klitten krijgen etc. weer een schone vacht met een goede isolerende functie te geven (hebben oudjes juist zo nodig!). Rijstzetmeel, dus echt zétmeel en geen gewone rijstmeel. Via apotheken is het meestal veel te duur maar via Van der Pigge (Haarlem bij V&D en hun webshop) is dit juist heel betaalbaar. Voor het beste resultaat moet je het wel met kwistige hand in de vacht masseren. Het voorkomt dan klitvorming en bestaande klitten zijn makkelijker uit te kammen zonder knipwerk. Alleen bleek deze zetmeel vorige week niet op voorraad  net toen mensen vanuit Den Helder dit wilden kopen.

We hadden een emailtje gekregen dat Tresca in de top drie van de Felikat Award stond en dat de uitslag op deze show bekend gemaakt zou worden. Gelukkig voor de andere katten in groep III was het deze keer Tresca niet, ze heeft de National Winner-titel al, maar of ze nu tweede of derde geworden is, weten we nog niet. Dit wordt vast wel in de volgende Felikat Magazine gepubliceerd en mogelijk komt het ook op de website van Felikat.

Tot onze grote schrik en verdriet hebben we vorige week vernomen dat de voorzitter van onze vereniging Felikat, Frits van Reenen, is overleden. Hij was onder behandeling voor een ernstige ziekte maar er was nog hoop. Een complicatie nam deze hoop in één keer weg. Gisteren was de uitvaart en we hopen dat de grote belangstelling een troost mag zijn voor zijn vrouw Lia en dochter Katja die beiden een prachtige afscheidsrede hebben weten te houden. Wij hebben Frits ooit leren kennen als hondentrainer en we vonden het erg leuk hem ook bij Felikat tegen te komen. De gezamenlijke liefde voor honden en katten is helemaal niet zo zeldzaam. Huibert kwam met Eesz als jonge hond bij hem in de groep en hoewel we eerder met meerdere goede trainers te maken hebben gehad, was zijn manier van lesgeven zo stimulerend en afwisselend en gewoon leuk dat ik met Pici een paar lessen later ook in zijn groep wilde komen. Daarna zijn wij nooit meer gestopt met trainen en Huibert is nu al weer een paar jaar actief als hondentrainer bij de KC Kennemerland. Zo zie je maar dat alleen al het geven van een hondencursus veel gevolg heeft. Het echte gehoorzaamheidswerk ligt ons niet maar wel het dollen, samen plezier hebben met het trainen voor en lopen van behendigheidsparcourtjes. Met Eesz, Frits noemde haar op Facebook onlangs nog zijn 'Tunnelheldin' n.a.v. haar operatie een paar maanden geleden, hebben we tot ca. de leeftijd van twaalf jaar aan Behendigheid (recreatief en voor veteranen) gedaan. Omdat Eesz het zo leuk vond om 'knappe dingen voor de baas te doen' en natuurlijk vanwege al die heerlijke hapjes als beloning. Pici met haar 15,5 jaar gaat nog wel mee. De ouderdom komt met gebreken en we hebben inmiddels een loopplank in gebruik om de dames veilig en comfortabel in en uit de auto te laten lopen. Pici mag niet meer springen maar ze doet het nog fantastisch op het loopgebied, de paaltjes, de lagere sprongetjes (mag maar één rondje) en de wip. Op donderdagavond mag Polly laten zien wat haar kwaliteiten zijn op dit gebied. Echt genieten voor baas en hond! Ons zilveren paar, Jack en Shabanou. Ze waren niet meer zo ontspannen want er was een akelig geluid geweest via de microfoon. Onze National Winster Tresca en winnares van de 2e of 3e plaats van de Felikat Award.

[klik voor een uitvergroting]
Jewel was ook voor de eerste keer naar een tentoonstelling. Ze gedroeg zich super. We zijn zo trots op haar. Ze heeft zon heerlijk onbevangen natuurtje.
[klik voor een uitvergroting]
Ons zilveren paar Jack en Shabanou. Helaas op dit moment iets onder de indruk van een naar geluid door een storing van de microfoon.
[klik voor een uitvergroting]
Onze National Winster Tresca en nu de 2e of 3e plaats in de Felikat Awardverkiezing.
Nog een fotootje als afsluiting. Wie weet gaat het me lukken om ´op locatie´ ook af en toe een net genomen foto via mijn nieuwe mobieltje op deze website te zetten. Met de Blackberry kon dit niet. Nu hebben we Galaxy´s maar het heeft wat voeten in de aarde om daarmee uit de voeten te gaan kunnen. Ik weet niet of het lachende gezichtje :-) of het boze gezichtje :-( hierbij het meest passend is, want al mijn foto's zijn weg én het lukte eerst niet eens om een oproep aan te nemen... Het bleek dat je niet op het groene telefoontje moest drukken maar dat je erover moest vegen. Nu de rest van de functies nog ontdekken.
[klik voor een uitvergroting]
Dinsdag 11 september

Dit blijft een beladen datum maar er gebeuren ook leuke dingen zoals Lexie die hier aan het wennen is. Ze is gisteren gekomen en we houden haar voorlopig nog even boven en apart van de honden. Papa Jack en speelzusje Jewel hebben al wel met haar kennisgemaakt. Ze heeft nog niet echt goed gegeten dus voordat we haar wereldje groter gaan maken, moet eerst dit in orde zijn.

Het was traditie dat ik wanneer er een nieuw kitten hier komt wonen die wendagen gebruik om stapels strijkgoed weg te werken. Daar is nog niets mee gebeurd. De laptop heeft meer aandacht gekregen. Tijden en gewoontes veranderen.

In het vorige stukje schreef ik nog dat de aanwezigheid van Kira hier wel zo leuk voor Lexie zou zijn maar plannen zijn er om veranderd te worden en Kira woont nu ook al bij haar nieuwe mensen in het verre Groningen. Kimo woont nu in Amersfoort bij zijn kattenvriendjes Toto en Snoopy en de maatjes van Kira zijn de twee oudere Heilige Birmaanse katers Odin en Milan en de hond Evi.

[klik voor een uitvergroting]
Zo leuk dat het meteen al lukte dat Kira bij haar nieuwe vrouwtje op schoot wilde.
[klik voor een uitvergroting]
Op deze foto zet de dappere Kimo de eerste stap in het huis van zijn nieuwe mensen. Hij gedraagt zich super.
[klik voor een uitvergroting]
De kittens van Shabanou zijn verhuisd en haar kleindochter Lexie is nu hier gekomen. Hebben we weer het voorrecht om van een opgroeiend kitten te mogen genieten.
Donderdag 6 september 2012

Zo spannend!! We hebben net de afspraak gemaakt dat Lexie bij ons komt en als extra leuke bijkomstigheid hebben we dat Kira hier dan nog een paar dagen is. Een integratie van een kitten bij een menagerie als de onze moet zo omzichtig mogelijk worden aangepakt. Het mag liever wat langer duren totdat de nieuwkomer door de huiskamer huppelt dan dat we dit te vroeg laten gebeuren en dat het diertje nooit de meest optimale relatie met de honden zal hebben. Het is traditie dat de eerste kennismaking op de bovenetage plaatsvind en dat ik me ondertussen ontferm over een stapel strijkwerk maar ook met een goed boek en tegenwoordig natuurlijk de laptop komen we de tijd wel door. Nu Kira er nog is, kan zij lekker het ijsbreken.

Blijkbaar wist Tresca dat dit haar maand is ze staat met een levensgrote foto op deze maand van de kalender van OverDieren want ze werd afgelopen maandag krols. Als alles naar wens gaat, mag zij bij haar volgende krolsheid gedekt worden. Door een van de prachtige zonen van Zagato. We hopen dat het lukt met Iago. Hij is de broer van Iggy die eerder bij ons zou komen wonen. We hebben ontzettend hoge verwachtingen van deze combinatie. Uitstekende gezondheden, geweldige karakters en uiterlijk schoon. Een andere zoon van Zagato is al twee keer Best-in-Show geworden en Tresca zelf heeft ook opvallend goede showresultaten.

Tresca is al National Winster en voor zondag de 16e zijn we uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de Felikat Award tijdens de Felikattentoonstelling in Schiedam. Dan wordt ook bekend gemaakt welke positie zij in de top drie hiervan heeft behaald. Tres heeft meerdere familieleden die eerder in deze competitie wat gewonnen hebben. Nieckje en haar vader Rooster deden het eerder in deze groep van ongecastreerde dieren erg goed en als castraten schitterenden ze helemaal al heeft Maverick vorig jaar zelfs Nieckje in die competitie verslagen. Het was wel erg leuk. Van alle geshowde poezen en katers van keurgroep III, van Abessijnen, Somali's, Britten, Rexen, Manxen etc. had Maverick de eerste plaats en de toenmalig tien jaar oude Nieckje de tweede.

[klik voor een uitvergroting]
Ons nieuwe huisgenootje en speelmakkertje voor Jewel, Lexie. Lexie is een dochter van jack, kleinkind van Shabanou en achterkleinkind van Maverick en Nieckje.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca deze maand op de kalender van OverDieren. Maverick lijkt er niet mee te zitten dat hij er niet op staat.
[klik voor een uitvergroting]
Iago, de uitverkoren kater voor Tresca. Hij is een zoon van Zagato en een broer van Iggy. Zijn prachtige diepwarme kleur komt alleen op deze foto niet tot zijn recht.
[klik voor een uitvergroting]
Dit is Lorenzo Amici di Lugino. Hij is ook een zoon van Zagato en hij woont bij Marga Wal. Hij doet het heel erg goed op de tentoonstellingen.
[klik voor een uitvergroting]
Florio is ook een zoon van Zagato. Een heel beroemde zelfs want hij heeft een optreden gehad in Koffietijd. Zijn kattenmaatje is Dewey die hier vroeger geboren is als zoon van Rooster en Kelly Kathleen.
Vrijdag 24 augustus

We zijn deze week naar het concert van Leonard Cohen geweest. Het was indrukwekkend. Enorm sympathieke man en zijn stem is nog mooier geworden. De sfeer was ook perfect. In het Olympisch stadion, in de buitenlucht, lekker briesje, prettig publiek en het absolute gebrek aan comfort, de zitplaatsen en de toiletten waren een drama, maakten het tot een onvergetelijke ervaring (al hoop ik wel dat de pijn in mijn knie wel overgaat). Zondagmiddag zal ik beter zitten want dat komen er in een documentaire over deze zanger ook beelden van zijn concert in België op de tv!

Wanneer we ´jong spul´ over de vloer hebben, hameren we er bij elkaar op om vooral de klep van het toilet en de deur ervan te sluiten. Ik wil ze daar niet hebben en sinds het verhaal van een Somalietje dat ternauwernood van de verdrinkingsdood in de toiletpot was gered, ben ik zeer gemotiveerd om dit gevaar te proberen te vermijden. Gelukkig was van de week de klep dicht toen Jewel er de hele nacht opgesloten bleek te zitten. Tot overmaat van ramp had de lieve meid ook nog een fles vloeibaar wasmiddel voor de witte was omgestoten. Die was over de vloer leeggelopen en Jewel zat echt onder. Zij moest dus onder de kraan om dit spul, wat echt niet gezond is, kwijt te raken. Ondanks al het spoelen ruikt ze nu nog steeds lekker. Mocht ze later wat bleker van kleur worden dan kan ik de Witte Reus de schuld geven. (Haar moeder Tresca wisselt wel van kleurintensiteit door hormonale invloeden. Mentaal leek Jewel er niets van te hebben maar ik vond haar nadat ze weer droog was, er wel motterig uitzien. Ik gaf de schuld aan het wasmiddel maar donderdag ontdekte ik dat zij en de twee kleintjes last van hun oogjes hadden en Somali's die iets onder hun leden hebben, tonen dit heel snel via hun vacht. Hun oogjes moeten dus gezalfd worden en omdat ze zichzelf daarna gaan wassen, maken ze hun vachtjes vettig en zien ze er dus helemaal niet uit. Gelukkig zijn mijn foto's niet altijd even scherp en valt het niet zo op ;-) (en is er niemand echt ziek).

Vandaag werden de kittens twaalf weken oud en dat is het moment voor de vaccinatie. Omdat eerder het zetten van de chip bij Kira mislukt was, een hele nare ervaring voor haar, werd het vandaag opnieuw gedaan. Tot mijn opluchting verliep dit helemaal zoals het hoort. Ze gaf zelfs geen kik. Stoere meid, zei de dierenarts. Helaas bleek het verstandig om hun vaccinatie uit te stellen vanwege hun oogjes. Wanneer een kitten niet tiptop is, mag er niet gevaccineerd worden. Arme a.s. mensen van Kira en Kimo, ze wachten al zo lang. Gelukkig hebben ze geen koorts, hebben ze nog steeds een perfecte eetlusthouden en zijn ze alle drie bijzonder coöperatief wanneer er een druppel oogzalf in hun oogjes moet.

[klik voor een uitvergroting]
Genoten van het concert van Leonard Cohen in het Olympisch stadion.
[klik voor een uitvergroting]
Onze drie jongsten donderdag. Het was, als je het weet, al wel zichtbaar dat ze last van hun oogjes aan het krijgen waren.
[klik voor een uitvergroting]
De jarige Sijntje vorige week. Deze foto is van Mona, het a.s. vrouwtje van Kimo.
Aan deze prettige medewerking van de drie kittens mag Sijntje wel een voorbeeld nemen. Zij moet momenteel heel wat pillen slikken en dit is voor ons beiden geen feest. Ze bleek een blaasontsteking te hebben en daarvoor krijgt ze antibiotica en een voedingssupplement. Pillen in iets lekkers stoppen zoals leverpastei of EasyPil maakt het voor haar alleen maar vervelender. Vroeger kwam ik met het pillengeven meer dan eens niet ongeschonden uit de strijd (ze beet op mijn vinger en echt door!); nu haar gebit behoorlijk incompleet is, is het pillengeven voor mij iets minder onaangenaam. Bij iedere kat kan je een pil in het keeltje laten vallen en dan slikken ze het door en indien nodig streel je het keeltje dan even. Alleen Sijntjes tong blijkt acrobatische kunstjes te beheersen waardoor zij die pil er zo weer uit weet te werken. Voorlopig is dit probleem nog niet opgelost want wanneer de antibioticakuur klaar is, zitten we nog wel met het voedingssupplement. Ze moet driekwart tablet slikken en die twee stukjes maken de zaak lastiger. Ik heb ontdekt dat wanneer ik haar de pillen/stukjes een voor een geef, de doorslikkans veel groter is.
[klik voor een uitvergroting]
Zondagochtend. Ze zien er nog wel wat mottig uit.
[klik voor een uitvergroting]
Waar de kittens zijn, is Jewel. Deze foto is van afgelopen donderdag, van voor de ontdekking van hun oogprobleem.
[klik voor een uitvergroting]
Net terug van de dierenarts. Nog nat van de uitgebreide wasbeurt door hun moeder.
[klik voor een uitvergroting]
Heel af en toe sluit Jewel zich aan bij een van de andere dieren. Zoals bij Jack.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  [33]  34  35  36  volgende pagina >>