Klik hier om te zoek op de website

archief
[klik voor een uitvergroting]
Fotobewerkingen van Jannie.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou met zoontje Nemo.
[klik voor een uitvergroting]
Het hele koor op de bank.
Woensdag 28 februari 2013

Grote malheur, weer :-( Gelukkig gaat het uitstekend met de dieren maar mijn laptop die ik begin deze maand al een rampentop noemende, is het echt. Ik kan nu niet eens bij mijn foto's en documenten! Alleen maar omdat ik probeerde Cloud te installeren, denk ik. Foto's die al verkleind zijn, kan ik via deze site ophalen maar foto's verkleinen is geen optie meer. Morgen maar advies vragen hoe ik dit op moet lossen. Voor nu ga ik proberen of ik een verkleining via Facebook of mijn Blogspots kan krijgen. Anders lukt het namelijk echt niet om hier een verkleind fotootje te plaatsen.

Bestaande foto's via via verkleinen, kan dus maar dit geldt niet voor de nieuwe foto's.

[klik voor een uitvergroting]
Al dat gedoe - deze foto is het wel waard! Morgen beter.
Maandag 18 februari

Tjonge, tjonge, wat kunnen die kleintjes van Tresca eten. Nog net niet de oren van ons hoofd. Je kan wel zien waar ze het laten want ze groeien als kool. Hun gewichten zitten tussen de 1000 en 1120 gram. Het grappige is dat het zwaarste kitten Mariposieta is, het poesje dat in het begin Kleine Poes heette.

De twee katertjes van Shabanou hebben het eten nu ook door. Nemo at al aardig hapjes Carnibest maar Nelson wees het consequent af. Echt nodig hebben ze geen van beiden en Nelson was nog steeds de zwaarste van het stel. Maar ineens zag hij het licht! En ik ook - hij wilde echt vlees om zijn tandjes in te zetten! De kittens van Tresca gaan prima met de honden om en de honden met hen. Heerlijk. Zo kunnen de kleintjes zich optimaal ontwikkelen. Voor de huiskamer is het iets minder, de bank kreunt en vooral de planten hebben het zwaar. De kittens van Shabanou zijn aan het pendelen. Overdag zijn ze meestal in hun rennetje in de huiskamer en 's nachts zijn ze boven. Meestal want vanavond vond Shabanou blijkbaar dat het te druk was en probeerde ze eentje naar boven te slepen en daar zijn ze eigenlijk al te zwaar voor.

Ik ben niet 's werelds beste fotograaf en wanneer er eens foto's wat beter gelukt zijn, ben ik er erg blij mee. Zoals ook met de laatste foto's van Tresca's nest. Ze waren toen bijna acht weken oud en dan kan je ze ook een beetje sturen, naar de camera laten kijken. Inmiddels heb ik wel mijn arsenaal van gekke geluidjes verbruikt. Ik moet dus steeds met wat anders komen om hun aandacht te trekken en vast te houden. Ik had er een paar van op de SilfescianFacebook gezet, is alleen toegankelijk voor de mensen die Silfesciankatten hebben of gaan krijgen. Tot mijn verrassing kwamen de twee foto's hiernaast in deze leuke bewerking weer langs. Extra leuk is dat het tweetal dat bij Wendy en Rutger komt te wonen zo lief samen op de foto belandden en dan ook nog zo leuk door Janny bewerkt. Ik neem aan dat die foto door heel veel mensen bewonderd gaat worden. En ik ben ook verwend met zo'n bewerkte foto. Ik zal zorgen dat die in mijn mobieltje makkelijk te vinden zal zijn.

[klik voor een uitvergroting]
Jannie, van de volgers van deze site wel bekende Iggy, en eigenlijk een soort tante van deze kittens, heeft deze fotobewerkingen gemaakt.
[klik voor een uitvergroting]
En ook deze foto van het mooie gezichtje van Mariposieta.
Dinsdag 12 februari

Helaas moet de nieuwe laptop terug naar de winkel want hij is en blijft langzamer dan de oververhitte laptop die op crashen staat. Nog even gauw de nieuwste foto's in de blogspots van de nestjes proberen te zetten en dan zien we wel waar het schip strandt :-( Internet heeft heel veel leuke kanten maar wanneer de apparatuur niet of amper werkt, heb je een groot probleem. Gelukkig gaat het prima met de dieren; de kittens van Tresca rennen in de kamer tussen de honden door, gaan af en toe al naar de echte kattenbakken en de kleine mannekes van Shabanou zijn een weekje dag en nacht beneden geweest maar vannacht vond Shabanou dat dit over moest zijn. Zij zitten nu dus weer boven want moeders wil is wet.

[klik voor een uitvergroting]
De twee katertjes van Shabanou en Jack.
Vrijdag 8 februari

Met een luid spinnende Sijntje op schoot, de dappere meid heeft net een gigasprong gemaakt om vanaf het klimmeubeltje, dat nu voor de kittens in hun rennetje voor haar felarium staat, over het hek op bij mij te kunnen komen, even dit berichtje.

Het goede nieuws - Polly is van haar jeuk af. Ze kreeg steeds meer last maar we zochten de oorzaak in de klitjes. Maar het was koud en ze ziet er met wat langer haar als een grijs beertje uit en we hebben het natuurlijk erg druk met kittens knuffelen. Polly is aan de cortisonen en was eigenlijk in één klap van de jeuk af. Ze werd er neurotisch van. De pilletjes eet ze makkelijk door haar eten en ze houdt zich opvallend goed aan wanneer ik haar met een zalfje insmeer. Ze tilt zelfs haar achterpootje op zodat ik goed haar buikje kan insmeren. Dat vlekkerige buikje is wel een aanwijzing dat het niet door de klitjes kwam. De knipbeurt verliep ook prima; best leuk om uit een beertje een hondje te knippen. Hier en daar is het nog een beetje ongelijk maar dat heeft geen prioriteit. Wel haar nu uitlaten want door de cortisonen drinkt en plast ze meer. Vandaag deed ze zelf even de achterdeur open om haar plas te doen. Zo schattig.

[klik voor een uitvergroting]
Op de foto Ruby, een sorrel dochtertje van Tresca. Nu zes weken oud. Een sorrel engeltje.
Woensdag 6 februari

Ik heb de nieuwe laptop toch maar niet naar de winkel teruggebracht ;-) Hij is bruikbaar maar er zijn nog heel wat dingen die verbetering behoeven. Alleen al het invoeren van teksten op deze pagina. Om niks wordt bijv. de tekst steeds kleiner; straks kan ik het helemaal niet meer lezen. 't Zou wel een goed excuus voor alle tikfouten zijn. (Met ctrl - en + wordt het weer normaal).

Nu beide moedertjes beneden in de huiskamer bivakkeren en alles zo ontspannen gaat, realiseer ik me wat een geluk we hier mee hebben. Beide poezen, Shabanou en Tresca, zijn emotioneel zodanig emotioneel stabiel dat dit kan. Het kan ook anders, weten we uit ervaring, en dan moeten helaas deuren dicht. Grotere kittens kunnen voor een poes die na een andere poes haar nestje krijgt veel aantrekkelijker zijn dan hun eigen kleine wurmpjes. Ik weet dat het opsluiten van moederpoezen met hun kittens heel veel gebeurt in cattery's, van kittenkooien tot kamertjes. Dat is zo tegennatuurlijk voor de poezen. Shabanou bijv. gaat per se naar de kattenbak in de tuin omdat haar instinct haar zegt dat er geen luchtjes in de buurt van haar kittens mogen komen. Opgesloten poezen hebben geen keuze en zijn gedwongen om hun behoefte dicht bij hun kittens te doen... Het is een echt cadeautje dat de poezen hier zo relaxt zijn, dat ieder moedertje zich op haar eigen kroost concentreert en dat de twee moederpoezen met hun eigen (klein-) dochters dag en nacht in de huiskamer kunnen zijn. Niet alleen gezellig voor de meiden en voor ons maar zo krijgen de kittens en optimale socialisering mee.

[klik voor een uitvergroting]
Tresca met haar kroost in de achterkamer. Morgen mogen ze hun rennetje even uit en tussen de honden scharrelen.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou gezellig met kleindochter Lexie en de twee katertjes in de voorkamer.
Zaterdag 2 februari 2012

Heel spannend, lees; slecht voor hart en bloedvaten: ik ga een nieuwe laptop installeren want deze kan echt niet meer en staat op het punt om te crashen. Maar verder, vooral met de kittens en de andere dieren gaat het prima. En nu maar hopen dat ik deze website kan bijwerken met Windows 8. (Windows 8 is gelukkig wel bruikbaar voor mijn website, Explorer bleek nl. onbruikbaar na een update)

Het kon nog erger dan ik bang voor was. De nieuwe laptop is 100% onbruikbaar en maandag ben ik de eerste om de nieuwe laptop aan de winkel terug te geven :-( En aan de KPN heb ik ook niets want hun email past weer niet bij het emailprogramma van Windows 8. Dat wil je toch niet geloven! Nu begrijp ik waarom een andere klant per se geen Windows 8 wilde. Nou ja, zo lang de oude, nog geen twee jaar oud!!, het nog een beetje doet, kan ik de beste foto's van de kittens in hun topics plaatsen en ik heb de meeste foto's extern opgeslagen dus het moet zo nog maar eventjes. Ieder kwartier even de laptop dichtdoen en laten afkoelen want hij wordt veel te heet. (Met de nieuwe kan ik inmiddels het internet op - emailen absoluut niet - maar deze wordt ook meteen heet. Maandag heb ik dus een klusje. Zo'n laptop wil ik niet!)

Met Kira gaat het heel erg goed. Via m'n Facebook pagina meldde zich al binnen een kwartier de mensen van Iggy en Ginger en Kira heet nu Kiyomi en heeft er zelfs al door de sneeuw gestapt.

Deze week zijn de moedertjes weer met hun kroost verhuisd. Tresca met haar vijftal van de voorkamer naar de achterkamer in een wat groter rennetje en Shabanou is, omdat haar tweeling drie weken oud werd, van boven naar het puppyrennetje in de voorkamer verhuisd. Tresca was meteen tevreden, Shabanou moest even overgehaald worden. De kittens van Shabanou hebben een tweede moeder gekregen, haar kleindochter Lexie. Zo hebben ze altijd een warm lijfje om tegenaan te kruipen. Vooral toen Shabanou nog boven bivakkeerde was het wel zo gezellig voor haar om wat 'aanspraak' van Lexie te hebben. Het is echt ontroerend om te zien hoe zo'n poesje zich op haar kittens concentreert en zo veel weken alle huiskamergezelligheid links laat liggen.

[klik voor een uitvergroting]
De kittens van Tresca zijn al hele katjes. Ze eten ook al prima vlees.
[klik voor een uitvergroting]
De kittens van Shabanou hebben een tweede moeder, haar kleindochter Lexie, gekregen. Maar papa Jack laat zich ook niet onbetuigd.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou en Lexie. Even afkoelen naast de kraammand.

[klik voor een uitvergroting]
Het eerste hapje vlees.
[klik voor een uitvergroting]
Tresca met haar twee volwassen dochters in haar nieuwe kittenren in de achterkamer.
[klik voor een uitvergroting]
Shabanou, tijdens haar eerste kwartiertje beneden met haar kittens.
[klik voor een uitvergroting]
De test wil niet vlotten
[klik voor een uitvergroting]
maar ik kan deze website wel enigszins
[klik voor een uitvergroting]
met Windows 8 bijwerken.
Woensdag 16 januari 2012

Wat een opluchting. Sijntje is niet ingestort na het stoppen van haar antibioticakuur. Vorige week hadden we urine laten afnemen, geen niet makkelijke afname maar wel goed resultaat, en maandag moesten we met oude dame Eesz naar de dierenarts omdat ze echt teveel last van haar keel had. Een hoestdrankje en een antibioticakuur zou dit voorlopig kunnen verhelpen. Indien nodig kan ze daarna aan de cortisonen. Tot onze verbazing gaf het hoestdrankje alleen al zodanig verlichting dat ik de AB-kuur voorlopig nog even in de kast kan laten liggen. Alleen het geven van het hoestdrankje is niet echt heel erg makkelijk.

Helaas is het beter dan de lieve Kira, het sorrelzilveren poesje van Shabanous vorige nestje, een ander adres gaat krijgen. Ik had dit berichtje alleen nog maar op Facebook gezet en binnen de kortste keren meldde zich al een uitstekend adresje. Huibert gaat Kira morgen ophalen, ze woont niet bepaald om de hoek, en daarna pikt hij mij op om haar samen naar haar de mensen van heerlijke Iggy, lezers van de site niet onbekend, te brengen. Dit adresje is gelukkig wel om de hoek! Dan moet ik m even losrukken van de verrukkelijke kittens van Tresca en Shabanou. Maar dat is maar goed ook want ik zit de hele tijd van 'Oh, wat schattig, daar moet ik een foto van maken etc. Maar goed dat fotograferen digitaal gaat; vroeger was dit voor mij een hele dure hobby. De mensen van de fotowinkels kenden mij als een hele goede klant.

[klik voor een uitvergroting]
Eeszje, vorige maand. Haar leeftijd van bijna viertien is haar niet aan te zien.
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  [28]  29  30  volgende pagina >>