Klik hier om te zoek op de website

archief
[klik voor een uitvergroting]
Deze fotobewerking is ook goed gelukt. V.l.n.r. Crook, Jewel, Belle en Jack.
[klik voor een uitvergroting]
De twee broertjes Crook en Bobby.
Vrijdag 29 maart

Wat een rust ineens in huize Meijer ;-) Nog maar vier kittens over de vloer. Marley en Ruby in Almere doen het al heel goed. De al aanwezige poes Pepper heeft een hele tolerante uitstraling en de twee kleintjes eten, slapen en knuffelen zoals het hoort van Somalikittens. Dinsdag is Shamina naar Delft verhuisd en ze doet het daar ook uitstekend. Veel schooturen en zelfs al lekker in bed onder het dekbed!

Momenteel gaat het vrij aardig met Pici. Wanneer zij haar oude lijfje eenmaal in beweging heeft, loopt ze weer lekker lichtvoetig. We houden het daarom nu bij haar bestaande medicatie, de pijnstillers, en we gaan nog niet aan de pepspuiten. Alleen 's morgens vroeg is ze wel eens de weg kwijt en staat ze voor zich uit te blaffen. Vaak is dit weer over wanneer ik haar even de tuin in laat gaan om een plasje te doen.

[klik voor een uitvergroting]
Nardi is een goed voorbeeld van een K.O.K-Silfescian (keurig opgevoede kat). Kan een tafel mooier gedekt zijn?
Zondag 24 maart

Het laatste nachtje met onze kittens compleet. Dat wordt missen! Ze zijn zo gezellig en zo aanhankelijk. Ze komen echt heel bewust en spinnend naar je toe. Maandagavond gaan we Ruby en Marley wegbrengen naar Wendy en Rutger in Almere en dinsdag gaat Shamina naar Rob en Yvonne in Delft. Dan hebben we even pauze en kunnen we nog volop genieten van de vier anderen. Monty blijft nog een kleine twee weken en na de 10e wanneer de kittens van Shabanou drie maanden oud zijn, verhuizen de laatste twee. Net zoals Ruby en Marley hebben Crook en Belle het geluk dat ze samen blijven.

Vrijdag zijn we met drie kittens op stap geweest om onze beide moeders te bezoeken. Ook Polly was mee en we hebben het heel gezellig gehad. Alle zeven was teveel van het goede dus alleen Shamina, Belle en Bobby mochten mee naar het verzorgingstehuis. Bij gebrek aan de echte zon speelden zij voor de zonnetjes in huis. Zo lief, het pootje van Bobby over Shamina heen.

Eerder deze week zijn Bobby en Crook gechipt. Het chippen van de kittens van Tresca ging al zo goed, Bobby en Crook gaven ook geen krimp. Hoe jonger, hoe soepeler de huidjes zijn. Alleen was het wel even schrikken want bij de controle vond de dierenarts een paar zwarte korreltjes. Vlooien??!! Thuisgekomen is iedereen gekamd maar er was verder bij niemand iets verdachts te vinden. Het moet dus uit de tuin gekomen zijn. Het kattenluikje en het tunneltje door de schuur zijn ook geen geheimen meer voor ze.

[klik voor een uitvergroting]
Shamina, Belle en Bobby mochten mee naar het verzorgingstehuis. Alleen een volgende keer een echte camera meenemen (maar daarvan is de lens inmiddels kapot gevallen).
[klik voor een uitvergroting]
Of ze even lief voor me buiten wilden poseren... Jack en Maverick waren niet uitgenodigd maar wilden het goede voorbeeld geven ;-)
[klik voor een uitvergroting]
Dit is de beste. Dat de lantarentjes er hangen, helpt ook niet.
[klik voor een uitvergroting]
Aan hun inzet mankeerde het echt niet.
Woensdag 20 maart

Tsja, een nieuwe computer die het allesbehalve goed doet en een griep die maar drie dagen zou duren... Gelukkig gaat het uitstekend met de huisdieren en de kittens en de oudjes in het bijzonder. De lieve Pici loopt op haar laatste oude pootjes maar ze vindt zichzelf allesbehalve oud. Ze maakt nog regelmatig vreugdesprongetjes. Niet lang want dan zegt haar stramme lijfje dat ze dit beter niet kan doen. Haar optillen met haar pijnlijke lijfje is geen feest en ik heb haar knipbeurt zo lang mogelijk uitgesteld. Maar ze kreeg last van klitjes dus het moest maar. Zoals het met alles is, blijkt de knipklus en het gedrag van Pici erg mee te vallen. Ik heb haar ook in de rijstzetmeel gezet en een paar dagen later was het restant aan klitten als sneeuw voor de zon verdwenen.

Met Eesz gaat gelukkig ook prima. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ze die grote tumor in haar buik had. Zelfs de incontinentie is geen probleem meer. Ze heeft maanden in luierbroekjes gelopen en ze was heel erg vies geworden. Normaal verzorgen we onze dieren zelf maar de vacht van Eesz is een hele moeilijke vacht om helemaal door te kammen. We hebben het een professional laten doen - hadden we veel eerder moeten doen want na de behandeling door de mensen van de trimsalon bij dierenpension Tussenwijck hadden we weer een prachtige schone hond. Als je niet weet dat Eeszje bijna veertien jaar is, dan zou je haar een jaar of zes schatten. Er was trouwens laatst een onderzoek gedaan naar de relatie grootte van honden en hun gemiddelde leeftijden. Het was geen nieuws dat grotere honden korter leven en dat de reuzenrassen er heel slecht voor staan maar ik ben onder de indruk van de gemiddelde leeftijden van de rassen die maar een fractie groter of zwaarder zijn dan de Kuvasz. Wat hebben we toch ongelooflijk veel geluk gehad dat we ooit op de Hongaartjes zijn gevallen. De laatste nog niet stuk gefokte rassen.

Met Polly hebben we flink in de zorgen gezeten. De arme meid werd gek van de jeuk, kon niet eens meer normaal aan de riem lopen, maar de cortisonenkuur van de dierenarts heeft haar en ons gered. De kuur is nog maar net afgelopen (moet heel secuur en langzaam worden afgebouwd) en tot onze vreugde is de narigheid nog niet terug gekomen. We hebben wel ideeën over oorzaak - gevolg maar zeker weten doen we niets. Wel dat het echt waar is dat honden door een cortisonenkuur meer gaan drinken en dus plassen. Wij hebben inmiddels de schoonste keukenvloer van Haarlem en omstreken. Maar bezorgd zijn we wel dat de jeuk terug zou kunnen komen. We willen zo graag dat Polly, ons laatste hondje, net zo'n mooie leeftijd als onze eerste twee Pumi's gaat behalen. Urszi had helaas ook gezondheidsproblemen, door een slordig uitgevoerde castratie, maar ondanks alle extra hormonen die zij moest krijgen, is ze toch nog 14,5 jaar oud geworden. Zij was ook zo leuk met de katten en vooral de kittens dat we ooit een nestje dat hier opgroeide toen zij haar gezondheid echt verloor naar haar vernoemd hebben.

[klik voor een uitvergroting]
De lieve Pici. Ze heeft gebarentaal nodig om te begrijpen wat de bedoeling is. Om haar aandacht te trekken, klap ik een keer vrij hard in mijn handen en dan komen natuurlijk ook de kleintjes. Hebben we ze ooit zo aanhankelijk gehad?? Iedere keer ben ik weer verbaasd en ontroerd door hun fantastische persoonlijkheidjes.
[klik voor een uitvergroting]
Het bleek ooit dat onze honden alle drie een bench wilden. Uiteraard met het deurtje open en het hoofd op een lekker zacht kattenmandje.
[klik voor een uitvergroting]
Ik heb een poging gedaan om vandaag de kittens gesorteerd op kleur te laten poseren ;-)
[klik voor een uitvergroting]
Ruby vond dat ze de laatste tijd te weinig op de foto was gezet dus zij stond tussen de wildkleur dames.
[klik voor een uitvergroting]
Monty was nog niet helemaal wakker. Shamina heeft nu een zwart tuigje aan om eraan te wennen want later zal ze er vaak in aan de wandel gaan.
Woensdag 6 maart

Geweldig nieuws!!! Mastan, de nog vrij jonge Somalikater, is weer thuis. Iemand had hem herkend op een poster bij een dierenarts en zijn vrouwtje gebeld. Hij heeft vijf weken gezworven, dus niet ergens gezellig en veilig op de bank gezeten, het heel zwaar gehad maar hij is weer terecht. Vandaag had hij een rustdag en morgen gaan ze naar de dierenarts zodat hij zo goed mogelijk kan herstellen van zijn ontberingen en verwondingen.

Nog meer goed nieuws: alle kittens hebben nu hun nieuwe mensen én hun namen. Bij Nelson wordt de roepnaam Bobby in zijn naam verwerkt, bij Nemo komt er Crook bij. Shamina, Ruby en Marley hadden hun namen al. De grootste verandering van naam is bij het poesje waarvan wij overwogen haar voor onszelf te houden en Mariposieta te noemen. Naar de zo geliefde Mariposa van 20 jaar geleden. We hebben een uitstekend nieuw tehuis voor haar gevonden. Ze gaat samen met Nemo naar Amsterdam waar dan al een buitenren met kattenluikje voor ze klaar staat. Bij een ander tehuis hoort een andere naam en via de roepnaam Belle kwam ik op Ma Belle Michelle. Ik ben er meer dan tevreden over mede omdat wanneer alles meezit Belle ooit een nestje mag krijgen en de genen van haar ouders kan doorgeven. En ze hebben dolle pret. De kittens doen het geweldig, de kleintjes trekken zich goed op aan de grotere kittens en hun speel- en eetlust is formidabel. Ik ben af en toe best wel blij wanneer ze hun slaapuurtjes hebben.

Ondanks dat ik gisteren, en wie niet, het voorjaar in het hoofd had, ben ik toch aan het ziek worden en de pc waar ik wel eens eerder m'n hart over heb gelucht, is heel bijzonder. Samen met medewerkers van mijn providers willen we hun virusscanner erop zetten. Gelukkig is hun telefoon gratis want ik heb heel wat uren, voor niets!!, aan de telefoon gehangen. Gelukkig zit er nog een andere op want anders zou ik hem helemaal niet meer durven gebruiken. (Wel 'leuk' om te weten - PC Veilig van de KPN kán niet bij Windows 8).

[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
[klik voor een uitvergroting]
Crook (Nemo) en Belle (eerder Mariposieta, blijven samen.
We waren zondag naar de show en Jewel en Jack hebben keurig hun certificaat gewonnen. Jack won zelfs een nominatie voor Best-in-Show. Nieckje in de veteranenklasse ook maar helaas was Jack aan het begin van de dag wat onrustig. Ik begreep het niet want de vorige show was alles prima. Ik hoorde wel een kat mauwen maar legde niet te relatie met zijn onrust. Ik heb het niet met eigen ogen gezien maar iemand vertelde me dat dit van een kat met wild bloed afkomstig was. Gelukkig stopte deze kat met mauwen en Jack draaide ook bij. Ik mag van mezelf stellen dat ik een ervaren exposant ben en ik moet bekennen dat ik een grote blunder heb begaan. Arme Nieckje. Ze was niet zo charmant tijdens de keuring en BIS-verkiezing zoals we haar kennen. Oorzaak - ze kon niet bij de kattenbak. Natuurlijk hadden we er eentje mee maar die stond op een kort momentje na steeds bij Jack en Jewel, die er helemaal geen gebruik van maakten. IK had hem Nieckje wel gegeven maar nadat ze er een drolletje in had gedaan, haalde ik hem weg om hem schoon te maken en onderweg naar huis bleek dat ze heel nodig moest en voor het eerst in elf jaar heeft ze een plasje op een verkeerde plek gedaan. Zo jammer dat Nieckje geen fijne dag heeft gehad. Voor onze katten is showen juist vaak een gezellig dagje uit.
[klik voor een uitvergroting]
Onze mooie Nieckje, foto van twee weken geleden, had het niet naar haar zin op de show.

[klik voor een uitvergroting]
De jongere kittens voelen zich beslist niet kleiner.
[klik voor een uitvergroting]
Mama Tres en grote zus Jewel doen ook gezellig mee.
[klik voor een uitvergroting]
Het stipje vangen van de lasermuis is voor de groten onweerstaanbaar. Niet alle kittens snapten het al
Zaterdag 2 maart

Als je niet zo handig met computers bent, moet je katten gaan fokken!! Na dertig jaar hebben we ontelbaar veel mensen leren kennen en met een groot deel daarvan blijven we, al is het alleen via een kerstkaart of Facebook contact onderhouden. En wanneer je dan een noodkreet uit laat gaan omdat de laptop niet te hanteren is en ik zelfs niet meer bij mijn foto's kon, bleek de redding nabij! Waar de medewerker van de technische dienst van mijn computerwinkel nog nooit van had gehoord, wist Jannie van Iggy, Ginger en Kiyomi wel een oplossing voor. Tadaa! Ik kan weer verder. Ze is sowieso niet onhandig met computers want ze maakt de leukste filmpjes en fotobewerkingen, zoals deze hiernaast.

Morgen gaan we naar de show in Schiedam met veteraantje Nieckje, mooie stoere Jack en ons topmodel Jewel.

[klik voor een uitvergroting]
<< vorige pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  [27]  28  volgende pagina >>